Courtois: "Sonck toonde respect voor mijn prestatie"

Steurbaut Kersten
| 31 reacties
Courtois: "Sonck toonde respect voor mijn prestatie"
Foto: © SC

Racing Genk verliet het Lisp met een puntje. En daar mochten de Limburgers nog blij mee zijn. Doelman Thibaut Courtois hield vier gemaakte doelpunten uit zijn kooi. “Maar toch is een puntje op Lierse te weinig”, zegt de 18-jarige goalie.

Met een gelukje kwam Courtois eigenlijk tussen de palen. Zonder administratieve problemen stond Laszlo Köteles meer dan waarschijnlijk nog in doel. Maar Frank Vercauteren zal zich de keuze voor Courtois nog geen seconde beklaagd hebben.

Op Lierse redde hij een punt. “Ik doe gewoon mijn taak”, probeert Courtois zijn prestatie te relativeren. “Ik sta er om ballen uit doel te houden en dat is me vrij goed gelukt.”

Zijn reddingen zorgden nochtans voor veel frustratie bij Wesley Sonck. Tot tweemaal toe hield hij de Ninovieter van de winning goal. Zelfs oog in oog met de voormalige Rode Duivel bleef Courtois rustig. “Ik zag hem afkomen en probeerde zolang mogelijk te blijven staan. Als je een hoek kiest, dan trapt zo’n ervaren speler hem gewoon in de andere.”

Sonck feliciteerde Courtois met zijn prestatie.  “Na die eerste redding stak hij al zijn duim op richting mij. Dat zo’n speler respect toont voor je prestatie, dat doet toch iets. Maar eigenlijk moeten we hier altijd winnen. Een puntje bij een ploeg die onderaan staat, is te weinig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties