Ceulemans: "Hier kon gespeeld worden"

Ceulemans: "Hier kon gespeeld worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Ceulemans bevestigde ons vandaag dat de bekerwedstrijd van Westerlo tegen Lierse bijna met zekerheid zal doorgaan. De coach van Westerlo bombardeert de Beker van België tot één van de hoofddoelen van de Kempense club.

"Er ligt nog een laagje sneeuw op het veld door de sneeuwval van afgelopen nacht, maar er zijn al groene plekken te zien", vertelde Ceulemans aan Voetbalkrant.com. "Het is raar dat deze wedstrijd uitgesteld wordt, want hier kon gespeeld worden. Waarom ze algemeen afgelasten? Wel, ze verwachten voor morgenavond nog meer sneeuw en ik denk dat ze geen scenario als dit weekend meer willen meemaken. Beter voorkomen dan genezen, moeten ze bij de Bond gedacht hebben. En ik geef ze geen ongelijk als het over de veiligheid van de supporters gaat."

Ondanks de afgelasting ziet Ceulemans kansen voor Westerlo in deze bekercampagne. Niet alleen voor de wedstrijd tegen Lierse, maar ook de mogelijkheid tot een eventuele finale wenkt. "Westerlo-Lierse is een mooie affiche voor de twee ploegen. Iedereen heeft evenveel kans in een dubbele confrontatie. De winnaar van dit duel gaat door tegen de winnaar uit Cercle-Germinal Beerschot, wat ook geen topploegen zijn. Een finale behoort dus tot de mogelijkheden."

Toch wil Ceulemans geen boude uitspraken doen, want hij onderschat Lierse zeker niet. "Het is interessant voor ploegen zoals wij dat er al veel grote ploegen uitgeschakeld zijn. Of Lierse de beker wel tot een doel gaat maken? Ik verwacht een gemotiveerde tegenstander. Ook zij kunnen immers hun seizoen goedmaken in deze bekercampagne."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties