Timmermans: "Afgelasting is doodsteek voor huidige competitieformule"

Timmermans: "Afgelasting is doodsteek voor huidige competitieformule"
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Voor KV Mechelen is de afgelasting van de bekerwedstrijd tegen Standard een regelrechte ramp. Voor Malinwa is het reeds de vierde wedstrijd die verzet dient te worden. Voorzitter Johan Timmermans spreekt van "de doodsteek van het huidige systeem".

Johan Timmermans zit met de handen in het haar. De voorzitter van geel-rood ziet zijn club na nieuwjaar een hels programma tegemoet gaan. "Pas op, ik ben blij dat de bond nu op voorhand de wedstrijden heeft afgelast. Beter dit dan de supporters door zulk weer de baan op te sturen", zegt hij aan Voetbalkrant.com.

"Dit is niet enkel een kleine ramp voor KV Mechelen, maar voor het voetbal in het algemeen. Ik weet niet hoe men dit nog gaat oplossen", vraagt Timmermans zich af. "Het gaat in ieder geval een moeilijke oefening worden om al die wedstrijden nog in te passen."

"Dit is nu al een fiasco"

KV Mechelen is nu wel definitief de ergst getroffen ploeg, met reeds vier wedstrijden die na de winterstop moeten ingehaald worden. "Onze trainer zei het dit weekend al: we krijgen een Engelse kalender, maar we hebben geen Engelse selectie. Ik zie geen andere keus dan de competitie op te schuiven. Dit is nu al een fiasco. En dan moeten we hopen dat er niets meer gebeurt hé, want de winter is nog maar net begonnen."

Timmermans gebruikt de afgelastingen om het standpunt van de K11 kracht bij te zetten. "Wat gaan ze doen als er nog zulke winterweken voorkomen? En dan is er nog een geluk dat we niet in een EK- of WK-jaar zitten, want dan was het helemaal om zeep. Als alle spelers beschikbaar moeten zijn voor de nationale ploeg. Dit is voor mij de doodsteek van de huidige competitieformule met zestien ploegen en play offs I en II."

"En ze moeten nu niet afkomen dat dit een uitzonderlijke winter is, want vorig seizoen was het ook al van dat! Iedereen moet veldverwarming hebben, maar denk je dat dat veel uitmaakt voor de supporters die over spekgladde wegen naar het stadion moeten?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties