Interview Overmeire: "We mogen nu niet beginnen zweven"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Overmeire: "We mogen nu niet beginnen zweven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren is bezig aan een sterk seizoen. Eén van de sterkhouders bij de Waaslanders is kapitein Killian Overmeire. Het Lokerse jeugdproduct, die onlangs zijn contract verlengde tot 2015, ziet het collectief als sleutel voor het succes.

Je verlengde een tweetal weken geleden je contract tot 2015. Wat haalde je uiteindelijk over de streep om bij te tekenen bij Lokeren?

Ik voel mij hier na 15 jaar nog steeds heel goed in Lokeren. Het klikte gewoon. Het volledige plaatje klopte. Zowel het sportieve, als het financiële als het emotionele aspect zat goed, dus een verlengd verblijf was in die zin een logische keuze.

Er was ook interesse van Club Brugge, Racing Genk en AA Gent? Hoe concreet was die interesse? Zijn er gesprekken geweest?

Mijn manager heeft me inderdaad op een gegeven moment laten weten dat een aantal clubs geïnformeerd hebben, maar uiteindelijk is daar concreet niet zoveel van gekomen. Alles is via mijn manager verlopen, zelf heb ik geen contact gehad met die ploegen.

Lokeren is de afgelopen maanden erg goed bezig met ondermeer winst tegen AA Gent, Club Brugge en Standard en twee weken geleden een draw op Anderlecht. Zie je een verklaring voor dat succes dit seizoen?

Goh, zoals ik in het begin van het seizoen ook al zei, ik denk dat we een hele hechte groep hebben. We willen echt knokken voor elkaar en dat is heel belangrijk. In de eerste competitiematchen werd dat misschien nog niet meteen vertaald in resultaten, maar ook toen al was die hechte groep aanwezig. We zaten natuurlijk met een nieuwe ploeg en zoiets moet je wat tijd geven. In het smeden van dat hecht blok was ook een erg belangrijke rol weggelegd voor onze trainer, Peter Maes. Ik denk dat hij juist op tijd kwam, de geknipte man op het juiste moment was. We geraken als team almaar beter op elkaar ingespeeld en daar plukken we nu de vruchten van. 

Lokeren staat momenteel heel goed gepositioneerd in het klassement. Blijft een plaats in play-off 1 het doel of mag dit Lokeren hoger mikken?

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat we nu niet beginnen zweven. Maar anderzijds moet je daar natuurlijk niet onnozel over doen. We staan inderdaad goed geklasseerd in het klassement, dus is het logisch dat we voorzichtig ambitieus zijn. We zullen er in ieder geval alles aan doen om die plaats te behouden en daarvoor ook week na week blijven knokken.

De laatste tijd is er erg veel te doen over de vele afgelastingen in het Belgische voetbal. Ook Lokeren werd hier al twee keer mee geconfronteerd, zoals dit weekend nog tegen Cercle Brugge. Denk je dat dit op termijn voor problemen zal zorgen?

Ja, ik vind dat een hele vervelende situatie. Het zijn momenteel heel moeilijke omstandigheden zowel om te trainen als om matchen te spelen. Je bereidt je er ook telkens op voor en als een match dan op het laatste moment wordt afgelast, is dat natuurlijk wel een opdoffer. Bovendien zorgen die uitgestelde matchen voor een almaar drukkere kalender. Dat betekent dat we na de winter ook midweekmatchen zullen moeten spelen, wat uiteraard niet bevorderlijk is voor de recuperatie.

Daarmee samenhangend is er ook een hele discussie aan de gang over de competitieformule. Vind je een terugkeer naar de oude formule zonder play-offs een goede zaak?

Het waren niet zozeer die play-offs die mij stoorden, het is eerder het wintervoetbal dat mij tegensteekt. Ik denk dat we terug moeten naar een langere winterstop. Op Engeland na, is dit in de meeste buurlanden ook het geval. Het is nu al een paar jaar na elkaar dat we geconfronteerd worden met slechte weersomstandigheden. Voor de mensen is het kerstvoetbal misschien wel aantrekkelijk, maar situaties zoals de afgelastingen de voorbije week zijn natuurlijk niet goed voor het voetbal. Zowel voor de mensen die de verplaatsingen moeten maken als voor de clubs die daar een financiële kater aan overhouden.

Door Maarten Van Bever

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties