Sportcomité laat STVV – KV Mechelen op 0-5 eindigen

Maarten Van Bever
| 184 reacties
Sportcomité laat STVV – KV Mechelen op 0-5 eindigen
Foto: © SC

Het Sportcomité van de Belgische voetbalbond heeft vandaag beslist dat de afgelaste wedstrijd tussen STVV en KV Mechelen eindigt op een 0-5-winst voor de bezoekers. Het Sportcomité oordeelde dat de thuisploeg zich niet kon beroepen op overmacht.

De wedstrijd tussen STVV en KV Mechelen stond normaal gepland op zaterdagavond 18 december, maar werd op het allerlaatste moment afgelast omwille van de staat van het terrein. Volgens scheidsrechter Sam Loeman lagen bepaalde stukken langs de zijlijn er te gevaarlijk bij en kon de veiligheid van de spelers en de lijnrechter niet gegarandeerd worden.

STVV-voorzitter Roland Duchâtelet reageerde bijzonder ontstemd op de beslissing van de scheidsrechter. "Ik ben zelden boos, maar nu ben ik het wel", zei Duchâtelet. "Ja, het sneeuwt een beetje, dat geef ik toe. Maar wij hebben er als club veel voor geïnvesteerd en er veel voor gedaan om het terrein speelklaar te krijgen. Hier kon perfect gespeeld worden.”

KV-trainer Marc Brys was het daar niet mee eens en gaf aan dat de scheidsrechter de enige juiste beslissing had genomen. "Het veld is bespeelbaar, maar een strook van vijf meter voor de hoofdtribune niet. Dat is een akker, eerste klasse onwaardig. Het is oneffen en vriest aan. Het is levensgevaarlijk."

Sint-Truiden heeft inmiddels laten weten dat ze in beroep gaan tegen de beslissing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties