Ook Capello hoopt op winters WK in 2022

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Ook Capello hoopt op winters WK in 2022
Foto: © SC

Steeds meer voetbalmensen raken er van overtuigd dat het WK 2022 in Qatar in de winter zou moeten worden gespeeld. Aan het lijstje mag nu ook Engels bondscoach Fabio Capello (foto) worden toegevoegd.

Fabio Capello vreest net als vele anderen de verzengende hitte in Qatar in de zomermaanden. "Dat is toch een groot probleem. Je moet er niet alleen wedstrijden spelen, maar ook trainen en er de rest van de tijd zien door te brengen. Dan moet je de hele dag in je hotel blijven, want nergens anders zul je je kunnen ontspannen", aldus de Italiaan aan het persagentschap Reuters.

"Als je voor lange tijd bij elkaar bent, heb je nu eenmaal ruimte nodig om te kunnen ontspannen. Het zijn momenten waarop je niet bezig bent met wedstrijden en trainingen. Het zou om die reden een goed idee zijn om het WK te spelen in januari of februari", gaat de Engelse bondscoach verder.

Capello treedt met zijn mening in het rijtje van de Duitser Franz Beckenbauer, de UEFA-voorzitter Michel Platini en ook FIFA-baas Sepp Blatter is het idee niet ongenegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties