Dury: "Opletten dat ik niet op stoel van Broos ga zitten"

Fabian Morren
| 8 reacties
Dury: "Opletten dat ik niet op stoel van Broos ga zitten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury keert vanavond voor het eerst sinds zijn vertrek terug naar Zulte Waregem. De coach werkte zestien jaar lang aan de Gaverbeek. Nu moet hij er de drie punten proberen te pakken met AA Gent.

Dury was niet weg te denken bij Zulte Waregem, tot er de aanbieding van de Buffalo's kwam. "Als je zo'n kans krijgt, laat je die niet liggen", vertelt Dury in HNB. "Of mijn carrière anders onvolledig was geweest? Gent past in ieder geval perfect bij mijn ambitie. En ik ben in Waregem vertrokken op een goed moment."

"Weet je, ik ga er nog altijd bij de kapper, koop er nog altijd mijn kleren. Geen enkele negatieve reactie heb ik gekregen. Integendeel. Dit is goed voor je ontwikkeling, zeiden ze."

Voor het eerst zal Dury op de bank van de bezoekers plaatsnemen. "Ik moet er echt voor oppassen dat ik straks niet in de verkeerde dug-out ga zitten, dat ik me niet op de stoel van Hugo Broos neerzet", zegt hij.

De oefenmeester is op zijn hoede voor de match van vanavond. "Er vallen straks geen cadeautjes te rapen. Ik ken Waregem koerse. Met een beetje pech beland je zo in de Gaverbeek. Ik hoop dat mijn team het overleeft, anders worden we voor het eerst dit seizoen met een nul op zes geconfronteerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties