Beste voetballer 2000-2010: Wie was de beste verdedigende middenvelder?

Beste voetballer 2000-2010: Wie was de beste verdedigende middenvelder?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie wordt de beste voetballer van de periode 2000-2010? Vandaag kijken we wie als verdedigende middenvelde zijn sporen verdiende. Zeven kandidaten hebben we voor u geselecteerd. Aan u de keuze...

Daar waar er de laatste jaren problemen zijn op de flanken, lijken de talenten centraal aan de bomen te groeien. Ook bij de Rode Duivels is er keuze genoeg om centraal te posteren. Vandaag stellen we aan u de zeven beste verdedigende middenvelders voor van de vafgelopen tien jaar.

U kan hier stemmen...

Walter Baseggio: Baseggio begon zijn carrière al in de jaren '90 toen hij vanuit de jeugd van Anderlecht doorgroeide naar de eerste ploeg. De middenvelder werd vrijwel meteen publiekslieveling bij paars-wit. Walt maakte de hoogjaren mee van Anderlecht in de Champions League en zag in 2005 zijn droom uitkomen: een transfer naar Italië. Hij mocht naar Treviso, maar nadat die club degradeerde kwam hij weer naar Anderlecht.

Toenmalig trainer Frank Vercauteren had een conflict met hem waardoor de loopbaan van Baseggio voorbij leek. In 2007 ging hij dan maar naar Moeskroen. Daar werd vastgesteld dat hij kanker had. Ondertussen zit hij bij tweedeklasser Tubeke.

Lucas Biglia: De Argentijnse middenvelder trad in de voetsporen van Baseggio. Hij werd publiekslieveling en groeide uit tot één van de steunpilaren van het huidige Anderlecht. In 2007 kwam hij over van Independiente. Hij verzekerde zich meteen van een basisplaats bij de Brusselaars. Na enkele prima jaren bij paars-wit, staan de buitenlandse ploegen in de rij voor hem.

Marouane Fellaini: Deze grote bonk, die erg hard opvalt door zijn haar, kreeg zijn eerste kansen bij Standard in 2006. Het was toenmalig trainer Johan Boskamp die zijn talent had opgemerkt. De Marokkaanse Belg knokte zich met zijn stevige spel meteen in de basis bij de Rouches.

Nadien was hij niet meer weg te denken uit de succesploeg van Standard van enkele jaren geleden. Dat leverde hem een lucratieve transfer op naar het Engelse Everton waar hij meteen zijn stempel drukte. Ook bij de Rode Duivels vervult hij een belangrijke rol.

Timmy Simons: De op het eerste zicht ietwat timide Simons ging in 2000 van Lommel naar Club Brugge. Hij maakte meteen indruk met zijn positiespel en zijn balrecuperaties. Ook zijn snelheid was een grote troef. De middenvelder hield gedurende zijn vijf seizoenen in Brugge een basisplaats vast en won in 2002 de gouden schoen. Later werd hij ook kapitein van blauw-zwart. Dat leverde hem in 2005 een transfer op naar PSV.

Yaya Touré: Touré kwam in 2000 aan in België. De Ivoriaan stond toen voor een grote voetbalcarrière. Hij ging aan de slag, net als een heleboel andere Ivorianen, bij Beveren. Daar bleef hij 2,5 jaar spelen. Gedurende die periode kon je al zien dat de middenvelder over gigantisch veel talent beschikte. In 2003 maakte hij dan ook de overgang naar Metallurg Donetsk. Daarna ging het via Olympiakos en Monaco naar het grote Barcelona waar hij heel wat prijzen won. Momenteel speelt hij voor Manchester City.

Yves Vanderhaeghe: Deze stofzuiger heeft er een rijkgevulde loopbaan opzitten. Hij begon al begin jaren '90. Met zijn onverzettelijkheid en goede mentaliteit schopte Vanderhaeghe het in 2000 tot Anderlecht. Daarvoor kwam hij uit voor Aalst en Moeskroen. Bij paars-wit was hij niet uit het team te denken en leverde hij jaren zeer nuttig werk. Na nog een kleine periode bij Roeselare stopte hij in 2008 definitief met betaald voetbal.

Didier Zokora: Deze Ivoriaan beschikt over een gouden techniek die hij tegenwoordig laat zien bij het Spaanse Sevilla. Tussen 2000 en 2004 was hij te bewonderen in het shirt van Racing Genk. Bij de Limburgers kon hij ook uit de voeten centraal in defensie. Zokora speelde met veel lef en uitstraling. Hij koppelde kracht en werk aan techniek. Hij speelde nadien ook nog bij Saint-Etienne en Tottenham. Daar had hij telkens een basisplaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties