Meeuws: "Speler was verdwenen omdat hij moest bidden"

Meeuws: "Speler was verdwenen omdat hij moest bidden"
Foto: © SC

Walter Meeuws is in Egypte de trainer van Wadi Degla, de zusterclub van Lierse waar ook Maged Samy voorzitter is. En Meeuws maakt er soms echt wel rare zaken mee.

"Wadi Degla en Lierse zijn zusterclubs, maar in praktijk is Lierse de grote broer", aldus Meeuws in HLN. "Ik begrijp dat, want de investeringen in België zijn veel groter. Wadi Degla heeft zelfs de kleuren van Lierse overgenomen. Vroeger speelde de club in het blauw, nu in zwart en geel. Mijn spelers zijn heel betrokken bij Lierse: ze volgen de matchen live op tv via het eigen sportkanaal, Wadi Degla Sports TV. Iedereen hier wil dat Lierse in eerste blijft."

Veel ziet Meeuws zijn voorzitter Maged Samy niet, want die zit meestal bij zijn Belgische investering. "Voor mijn spelers is het wel spijtig dat Maged hier zo weinig is. Zij zijn zeer gehecht aan hun voorzitter. Status en hiërarchie zijn voor een Egyptenaar zeer belangrijk. Maged heeft in hun ogen altijd gelijk. Zelf word ik ook nooit tegengesproken."

Toch moet ook Meeuws zich aanpassen aan de gewoonten van het land. "Ik moet hier flexibel zijn. Soms moet ik de training een kwartier uitstellen omdat het tijd is om te bidden. Dan gaat iedereen op de knieën op het veld liggen. Ik respecteer dat. Soms word ik nog verbaasd: vorige week wilde ik wisselen tijdens een oefenmatch, maar de speler was verdwenen. Hij zat achter de bank te bidden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties