Leider Lommel onderuit bij Turnhout

Maarten Van Bever
| 26 reacties

Na acht opéénvolgende zeges heeft Lommel United vanavond nog eens een nederlaag geleden. Het ging met 3-2 onderuit op het veld van KV Turnhout, de voorlaatste in de stand. Eerste achtervolger OH Leuven won met 2-1 van Brussels.

Pinxten kopte Lommel na twintig minuten op voorsprong na een corner. Echt lang konden de bezoekers evenwel niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later bracht Traore op voorzet van Kevin Janssens Turnhout langszij. Turnhout drukte door en met een strak schot in de linkerbenedenhoek zette Kevin Janssens de thuisploeg op 2-1.

Een kwartier na de rust zorgde Didier voor de 3-1. Cerigioni milderde in het slot nog tot 3-2, maar het mocht niet baten. Lommel United verliest een vierde keer dit seizoen. Komende woensdag staat de topper tegen OH Leuven, dat vanavond met 2-1 won van Brussels, op het programma.

Bergen, de nummer drie in de stand, kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel thuis tegen Waasland-Beveren. Roeselare stopte met een 2-0-overwinning de zegereeks van Antwerp onder Bart De Roover. Tubeke won vlot met 3-0 van Heist-op-den-Berg en Oostende-Wetteren en Doornik-Tienen eindigden doelpuntenloos. Morgen moet Dender nog op bezoek bij Rupel Boom en ontvangt Wezet Boussu Dour.