Financiële crisis bij FC Luik

Financiële crisis bij FC Luik

FC Luik zit in vieze papieren. De Amerikaanse investeerder Dean Johnson heeft zijn beloofde 30.000 euro nog niet betaald. Maandagavond werd er een crisisberaad gehouden, hetgeen het ergste doet vermoeden.

In november werd Dean Johnson bij FC Luik nog gepresenteerd als de Messias. Een tweetal maanden later is er van de vele beloftes van de Amerikaanse investeerder nog maar weinig in huis gekomen. Bij zijn voorstelling had Johnson aangekondigd de club naar een hoger niveau te willen tillen zowel op sportief als structureel vlak.

Gaandeweg begonnen de beloften van Dean Johnson voor twijfel te zorgen bij de supporters en de clubverantwoordelijken. Voorzitter Jules Dethier heeft intussen de fakkel doorgegeven omwille van de vele aanvallen op zijn persoon. De laatste belofte van Johnson om de schuldenlast van Luik te zuiveren door 30.000 euro op de rekening van de club te storten, is dode letter gebleven. Het bestuur van FC Luik zat gisterenavond samen om te kijken welke maatregelen nu genomen kunnen worden.

De situatie van FC Luik is zorgwekkend en voorspelt het ergste. Woensdag moet het team spelen op URS Centre, maar het gerucht gaat dat de spelers de verplaatsing niet zullen maken. Zij zijn de vele gebroken beloftes beu en willen niet langer aan het lijntje gehouden worden.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties