Derksen: "Dom van Feyenoord"

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Derksen: "Dom van Feyenoord"
Foto: © SC

Het nakende vertrek van Leo Beenhakker (68) bij Feyenoord heeft toch iets in beweging gezet bij onze noorderburen. Velen vinden het de verkeerde beslissing.

"Zoiets doe je niet. Dat de raad van commissarrissen zegt dat Leo te oud is, is gewoon een drogreden", aldus hoofdredacteur van VI, Johan Derksen, gisterenavond in het programma Pauw & Witteman op de VARA.

"Dit is echt respectloos. Leo heeft de voorbije periode keihard voor Feyenoord gewerkt, met beperkte middelen. Hij slaagde er ook in de 40.000 koppige thuisaanhang rustig te houden ondanks de uitblijvende resultaten. Alleen hij en Mario Been kunnen Feyenoord helpen, samen wel te verstaan, het zijn oer-Rotterdammers."

"Wie Beenhakker weg wilde? Al die investeerders die met een beetje geld komen aanlopen om Feyenoord te redden wouden iets te zeggen hebben bij de club. Die hebben dit samen afgesproken. Leo moest weg, hij is te oud en zegt niet wat zij willen horen. Hij gaat niet mee in de populaire visie van die investeerders. Hij predikt realisme en voorzichtigheid."

"Mario Been toonde wel even sympathie voor Beenhakker, maar toen Leo zei dat Mario snel weer moest verderdoen met zijn werk vond Been dat opperbest. Hij verdient zelf bijna een miljoen euro per jaar bij Feyenoord en hij kon dat ook voor 500.000 euro doen als hij de club echt wou helpen. Zo kennen we Mario Been."

"Dat Beenhakker slecht reageerde op zijn nakende ontslag is geen verrassing. Hij heeft gelijk. Daarom heeft hij ook besloten de eer aan zichzelf te houden en niet als een schooljongetje voor zijn examenpunten op het einde van het seizoen bij het bestuur te komen, want hij voelde de bui toch al hangen. Het was doorgestoken kaart. Algemeen directeur Gudde, die uit de ambtenarij komt, meent het eventjes te gaan oplossen bij Feyenoord, maar hij moet opletten als hij zijn kop nog eens op straat laat zien denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties