AS Roma klopt Lazio in bekerderby

Maarten Van Bever
| 3 reacties

AS Roma heeft grote rivaal Lazio met 2-1 verslagen in de achtste finales van de Coppa Italia. Ook Sampdoria stoot door naar de kwartfinales. Het had daar wel strafschoppen voor nodig tegen Udinese.

Na een doelpuntloze helft, waarin Lazio iets beter was, maakte Marco Borriello vanaf de stip de 1-0 voor Roma. Een vijftal minuten later kreeg ook Lazio een penalty. Hernanes bleef cool en zorgde voor de gelijkmaker.

Een kwartier voor tijd schonk Fabio Simplicio Roma de overwinning. Het is de vierde zege op rij voor Roma in de derby van de Italiaanse hoofdstad. Sampdoria – Udinese, het andere bekerduel gisterenavond, eindigde op 2-2 in de reguliere speeltijd. De club uit Genua won uiteindelijk met 5-4 in de penaltyreeks.