Beste Voetballer 2000-2010: Wie haalde het elftal?

Steurbaut Kersten
| 55 reacties
Beste Voetballer 2000-2010: Wie haalde het elftal?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Neem alle voetballers van het voorbije decennium bij elkaar, gooi ze in een mixer en room er het beste af. Dat was de inzet van de verkiezing van de Beste Voetballer 2000-2010. Wie verdiende er volgens u een plaatsje in het elftal? Bekijk nu

De voorbije weken konden jullie, onze trouwe lezers, jullie stem laten horen. Wie moest er in doel staan? Wie zou de lijnen uitzetten op het middenveld? En vooral: wie zou er voor doelpunten moeten zorgen? Ruim 10.000 enthousiaste voetbalfans bepaalden mee wie er in het Voetbalkrant-elftal 2000-2010 terecht komt.

Muur in doel

In het doel was het een spannende strijd tussen Danny 'The Wall' Verlinden en Daniel Zitka. De Brugse keeperstrainer haalde het uiteindelijk met een voorsprong van 37 stemmen op de minzame Tsjech. Vedran Runje, Silvio Proto en Logan Bailly volgden al op respectabele afstand.

Achterin koos u voor Ivica Dragutinovic en Emmanuel Eboué als flankspelers. De Serviër en de Ivoriaan waren oppermachtig op hun positie en vernederden de concurrenten tot figuranten. Zo haalden rechtsachters Roberto Rosales en Marcin Wasilewski slechts de helft van het puntenaantal van Eboué.

Kompany heerst

Centraal kende Vincent Kompany helemaal geen concurrentie. Met meer dan vijftig procent van de stemmen achter zijn naam is hij de grote slokop. Nummer twee, Oguchi Onyewu, verovert de plaats naast de Rode Duivel. De Amerikaan haalde nog eens 67 stemmen meer dan Roland Juhasz, de nummer drie.

Het middenveld wordt bevolkt door Timmy Simons, Mbark Boussoufa en Pär Zetterberg. Simons rekende af met het trio Fellaini-Biglia-Touré. Bouss en Zet kenden weinig tegenstand van Steven Defour.

De spannendste categorie was die van de aanvallers. Dat Wesley Sonck in de spits moest staan, was voor jullie wel duidelijk, maar achter de rug van de Ninovieter was het knokken voor een plaatsje. De betreurde François Sterchele en Romelu Lukaku haalden het uiteindelijk voor Nenad Jestrovic, Bryan Ruiz en Aruna Dindane.

U kiest Belgisch

Een opvallende vaststelling: u koos duidelijk Belgisch. Zes van de elf posities worden ingevuld door een Belgische speler. De aanvalslinie kleurt zelfs helemaal zwart-geel-rood. En dan is het ook niet vreemd dat het elftal geleid wordt door een Belgische trainer: Michel Preud’homme. De kampioenenmaker van Standard haalde het met 37 procent van de stemmen voor de Noorse ‘wonderdokter’ Trond Sollied.

Uit dit elftal zoeken we nog de allerbeste, de primus van de klas, kortweg: de subliemste voetballer die er de voorbije tien jaar op de Belgische voetbalvelden te bespeuren was. U kan hier uw stem uitbrengen.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties