Interview Houwaart verleidt Club: “Heb goede contacten in Engeland”

Yves Brokken
| 23 reacties
Houwaart verleidt Club: “Heb goede contacten in Engeland”
Foto: © SC

Henk Houwaart was de voorbije jaren uit beeld verdwenen in de Belgische voetbalwereld, maar Club Brugge lijkt hem weer op te vissen. “Het belangrijkste is dat ik weer aan de slag kan”, aldus Henkie. “Ik wil dolgraag terug naar Club.”

De Nederlander Henk Houwaart is in al die jaren in ons land een echte Belg geworden, maar zijn Nederlandse accent is onvergankelijk. We belden hem om te vragen hoe het hem vergaat, en het moet gezegd, Henkie klonk superenthousiast. “Als je kan terugkeren naar de club waar je zelf zes jaar gespeeld hebt en die je vijf jaar lang gecoacht hebt, dan is dat toch een mooie afsluiter, niet?”

Houwaart (65) zegt er wel meteen bij dat de deal met Club Brugge nog niet rond is. “Ik wil niet te snel op de feiten vooruitlopen, het zijn Henk Mariman en Sven Vermant die mijn komst als scout moeten goedkeuren”, geeft de wereldburger mee. “Maar ik kan het natuurlijk niet ontkennen, ik wil dolgraag terug naar Club Brugge.”

“Fantastische carrière”

Dat zou dan meteen zijn laatste functie worden op het hoogste niveau. “Ja, daar ga ik wel vanuit. Die jaren als trainer waren de mooiste momenten uit mijn leven. Ik werd kampioen met Club Brugge, Roeselare, Kortrijk en Harelbeke, beleefde een schitterende periode met Cercle en kende mooie jaren in Cyprus. Mijn carrière is fantastisch geweest, dat kan je wel zeggen.”

Maar het einde daarvan is nog niet voor nu. “Ik voel me goed, uitstekend zelfs”, is Houwaart erg enthousiast. “En zo lang dat het geval is, wil ik doorgaan. Zelfs een avontuur in het buitenland zie ik nog zitten, al zou het wel zwaar vallen om mijn zonen achter te laten.”

Het moet niet fijn geweest zijn om de voorbije jaren uit beeld te zijn. “Het is heel moeilijk om in het voetbal aan de slag te blijven. Je bent snel vergeten, zeker als je wat pechjaren kent zoals ik. (Houwaart verloor in 2008 een zoon aan kanker en werd ook vijf keer geopereerd aan de knie, red.). Maar fysiek gaat het opnieuw top met mij. Ik heb ook niet stilgezeten, ging elke week naar Club kijken, zag af en toe een wedstrijd van Cercle en trok naar het buitenland voor duels van Manchester United en Chelsea.”

“Club Brugge heeft misschien wel versterking nodig.
Ik heb alvast goede contacten in de hele wereld, vooral in Engeland.”

“Club is een ploeg geworden met veel ups en downs, de goeie periodes worden te vaak afgewisseld met de minder goede”, beseft ook Houwaart. “Play-off I moeten ze natuurlijk echt wel halen. Er moet misschien wel versterking komen, maar goed, het is voorlopig mijn taak niet om me daarover uit te spreken.”

Houwaart zou Club wel aan wat sterke spelers kunnen helpen. Hij werkte in België van Brugge tot Sint-Truiden bij een hele resem eersteklassers, zat verschillende keren in Cyprus en werkte ook in Griekenland. En met al zijn connecties moet er wel een pareltje naar Brugge kunnen worden gehaald. “Ik heb contacten over de hele wereld, en niet in het minst in Engeland”, wint de Hagenaar er geen doekjes om.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties