Fabregas redt Arsenal, Man CIty niet langs derdeklasser

Fabian Morren
| 8 reacties

Arsenal heeft zich op de valreep geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. De Gunners wonnen met 2-1 van tweedeklasser Huddersfield.

Lange tijd stond het 1-1, maar invaller Cesc Fabregas scoorde in de slotfase vanaf de stip de het winnende doelpunt. Manchester City heeft een replay nodig tegen een derdeklasser.

Voor Arsenal was er ook slecht nieuws. Sterkhouder Samir Nasri viel geblesseerd uit. "Dit is een zware opdoffer", zei coach Arsene Wenger. "Nasri stond in de basis omdat ik vreesde dat Rosicky nog geen 90 minuten zou aankunnen. Daar heb ik nu spijt van."

Manchester City had de handen vol met Notts County. Pas tien minuten voor tijd zorgde Edin Dzeko voor de gelijkmaker tegen de derdeklasser. Vincent Kompany kreeg rust, maar moest na 88 minuten de geblesseerde Richards vervangen.