Kabananga: "Ik moet mij nog aanpassen"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Kabananga: "Ik moet mij nog aanpassen"
Foto: © SC

Junior Kabananga vierde tegen Club Brugge zijn debuut voor Germinal Beerschot. Jacky Mathijssen dropte de van Anderlecht gehuurde aanvaller meteen in de basis. “Het was een moeilijke avond voor mij.”

Het was misschien een ongelukkige wedstrijd om Kabananga te laten debuteren voor Germinal Beerschot. De Antwerpse club ging vanuit de organisatie op zoek naar een punt en de jonge aanvaller kreeg voorin weinig aansluiting. Toch maakte Kabananga een goede beurt.

“Ik mis nog een beetje ritme om een volledige wedstrijd vol te maken”, zegt Kabananga. “Maar in de duels ondervond ik toch weinig problemen. Het was voor mij moeilijk om een kans te creëren. Dit was nog maar mijn eerste wedstrijd voor Germinal Beerschot en ik moet me nog aanpassen aan mijn ploegmaats. Hoe moet ik lopen? Hoe moet ik op hen inspelen? De automatismen moeten komen.”

Kabananga debuteerde met een nederlaag. “Ik ben heel ontgoocheld, maar we moeten deze wedstrijd zo snel mogelijk achter ons laten en naar de volgende match kijken. Op Charleroi wordt het een heel belangrijke avond, maar daar mag ik jammer genoeg nog niet meespelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties