Interview Carl Hoefkens: “Ik ben naar Brugge gekomen om kampioen te spelen”

Yves Brokken
| 14 reacties
Carl Hoefkens: “Ik ben naar Brugge gekomen om kampioen te spelen”
Foto: © SC

Club Brugge ziet er na Nieuwjaar helemaal anders uit. Niet op het veld, maar in de bestuurskamer. Al had aanvoerder Carl Hoefkens dat graag anders gezien. “Elke ploeg kan versterking gebruiken”, vindt de 32-jarige centrale verdediger.

Luc Devroe is definitief passé composé in Brugge. Henk Mariman is voortaan de sportmanager. En zo waren er nog wel wat verschuivingen op bestuurlijk vlak. Ingrijpende veranderingen voor de voetbalwereld, maar blijkbaar niet voor de spelers. “Ons doet dat eigenlijk niets, al die extrasportieve wijzigingen”, verrast Hoefkens ietwat. “De spelers moeten gewoon alles geven op het veld. Wat er boven onze hoofden gebeurt, daar maken wij ons niet druk in. Voor ons telt: presteren en punten pakken.”

De druk is groot, want de heenronde verliep stroef. “Maar we hebben ons herpakt. Met vijftien op achttien hebben we een goede reeks neergezet. We hebben het gevoel dat alles weer mogelijk is. Maar versterking is natuurlijk welkom. Ik denk dat dat voor iedere ploeg geldt.”

Premier League

De huidige kapitein van blauw-zwart verliet in 2006 Germinal Beerschot voor een avontuur in de Engelse tweede klasse bij Stoke City. Later speelde hij in de Premier League met West Bromwich Albion. “In zekere zin mis ik Engeland niet”, bekent Hoefkens, die in 2009 zijn carrière opnieuw in eigen land voortzette. “Club is ook een ploeg die veel waardering krijgt, dat is toch vergelijkbaar met de Engelse beleving. Maar de sportieve situatie is toch iets anders dan ik me vooraf had voorgesteld. Ik ben immers naar Brugge gekomen om kampioen te spelen.”

“Pas als we mathematisch uitgeschakeld zijn voor de titel, zal ik mij er bij neerleggen.”

“Maar ik voel me wel gelukkig hier, zeker nu de resultaten toch weer in de goeie richting gaan. We moeten nu match per match bekijken en punten pakken. Het is niet onmogelijk dat de play-offs dit seizoen in ons voordeel gaan spelen. Het is zeker nog niet gedaan. Pas als we mathematisch uitgeschakeld zijn voor de titel, zal ik mij er bij neerleggen.”

 “Voor ik Club Brugge ooit verlaat, wil ik sowieso landskampioen worden”, vertelt een zelfzekere Hoefkens. “Die ambitie om prijzen te pakken blijft, dat is zeker. En dat vind ik voor mezelf ook belangrijk. Ik ben nooit geblesseerd, mis geen wedstrijd noch een training. Zolang ik fysiek in orde blijf, wil ik doorgaan met voetballen. Maar als het gedaan is, is het ook gedaan.”

“Ik ben niet iemand die zijn loopbaan stelselmatig gaat afbouwen”, verklaart Hoefkens zijn uitspraak. “Ik besef goed genoeg dat het op een dag niet meer zal gaan om voluit te voetballen. Dat wordt ook de dag dat ik er mee kap. Ik heb geen zin om ergens het vijfde wiel aan de wagen te gaan spelen. Maar nu is dat allemaal nog een ver-van-mijn-bedshow. Nu telt alleen Club Brugge.”

Sympathie voor Lierse

Hoefkens speelt nu aan de top van het Belgische voetbal, maar zijn hart klopt nog steeds voor zijn ex-clubs Lierse, Lommel en Germinal Beerschot. “Het doet pijn om te zien waar Lierse nu staat”, zegt Hoefkens. “Maar als man uit de streek sprak ik een paar keer met voorzitter Samy, als vrienden onder elkaar. Ik ben echt blij dat Maged het zo goed meent met Lierse. Ik heb veel respect voor die club, want ik speelde er van mijn twaalf tot mijn 22ste. De omstandigheden waarin ik er vertrokken ben zorgden voor wat problemen, maar dat is intussen bekoeld.”

“Ik hoop dat Lierse zich dit seizoen herpakt en in eerste klasse blijft,
én dat ze volgend seizoen in de linkerkolom eindigen.”

“Ik hoop dat Lierse zich dit seizoen herpakt en in eerste klasse blijft, én dat ze volgend seizoen in de linkerkolom eindigen. Maar ik hoop ook dat Germinal Beerschot snel weer meedoet voor de top zes en dat Lommel de sprong naar eerste klasse kan maken en zich daar volgend seizoen kan settelen. Ja, ik heb heel veel sympathie voor de clubs waar ik in het verleden gevoetbald heb.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties