Interview Tom De Mul: “Ik kan het maken in de Primera Division.”

Yves Brokken
| 13 reacties
Tom De Mul: “Ik kan het maken in de Primera Division.”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard kondigde in juli met veel tromgeroffel de komst van Tom De Mul aan. De van Sevilla gehuurde middenvelder herviel echter snel in een oude blessure en kon Standard nog steeds niets teruggeven. “Maar dat zal niet lang meer duren”, aldus De Mul.

De Spaanse subtopper FC Sevilla schreef in de zomer van 2007 een slordige vijf miljoen euro over op de bankrekening van Ajax om definitief over Tom De Mul te mogen beschikken. Het was in de opleiding van de Amsterdammers dat de Kapellenaar zich ontwikkelde tot een volwaardige prof en die lijn trok hij in de A-kern door. Door omstandigheden werd dat avontuur nog geen succes. “Maar”, beklemtoont de 24-jarige De Mul, “ik kan het niveau van Sevilla zeker aan.”

Nooit geblesseerd

De Spaanse rechtsbuiten Jesus Navas blokkeerde aanvankelijk de doorbraak van De Mul in de hoofdmacht van de Rojiblancos. Een uitleenbeurt aan Racing Genk bracht soelaas, De Mul toonde er weer wat hij als voetballer kan. Maar de problemen begonnen toen al. “Ik ben absoluut geen blessuregevoelige speler”, verzekert De Mul. “Vroeger was ik nooit geblesseerd. Ik stond wel een paar keer aan de kant, maar nooit langer dan twee of drie weken.”

“Alleen sukkel ik nu al een tijdje met de adductoren, en bij Standard ben ik helaas opnieuw hervallen. Dat is heel erg vervelend. In de eerste plaats voor mezelf als voetballer, maar zeker ook voor Standard, dat enorm veel vertrouwen stelt in mij.”

“Bij Genk konden ze me niet helpen, maar ik kan niemand iets verwijten.”

Een delicate situatie. “Toen ik bij Standard arriveerde, leek ik verlost van het kwaad”, doet De Mul exclusief aan Voetbalkrant.com zijn verhaal. “Na de voorbereiding kreeg ik opnieuw last van dezelfde blessure. Het probleem met de adductoren is begonnen toen ik voor Genk speelde, maar de mensen die me toen onder handen namen, kregen er geen beterschap in. Maar ik kan niemand iets verwijten”, voegt De Mul er snel aan toe.

Lieven Maesschalck

Alle lof is voor Lieven Maesschalck. Het is op Linkeroever in het medisch kabinet van de wereldberoemde kinesist dat De Mul nu naarstig aan zijn comeback werkt. “Lieven is heel goed in zijn vak. Hij is echt de beste. Dat merk je aan alles. Hij kan fysieke kwalen oplossen die voor anderen een raadsel blijven. Dan heb ik het niet alleen over mijn situatie, maar in het algemeen. Lieven is echt supergoed”, kan de rechterflank niet genoeg benadrukken. “Het is de eerste keer dat ik met hem samenwerk, en het ziet er naar uit dat Lieven me uit deze moeilijke situatie zal helpen.”

“Ik denk dat ik Standard dit seizoen nog heel wat kan bijbrengen. Het is nu zaak om ons te kwalificeren voor play-off I en vervolgens alles op Europees voetbal te zetten.”

Het einde van alle blessureleed is inderdaad in zicht. Maar De Mul kan niet ontkennen dat ook bij hemzelf twijfels de kop opstaken omtrent zijn sportieve toekomst. “Als je zo lang aan de kant staat, en steeds weer last krijgt met dezelfde blessure, dan is het logisch dat je als jonge gast gaat twijfelen”, erkent de tweevoudige Rode Duivel. “Ik heb de drang om me te bewijzen, niet alleen tegenover de buitenwereld maar ook voor mezelf. Gelukkig krijg ik veel steun van familie, vrienden en zelfs een paar collega’s. Ik heb ook regelmatig contact met de technisch directeur van FC Sevilla. Het doet deugd om te weten dat ze me van dichtbij volgen.”

Terug naar Sevilla

Na ons interview trok De Mul terug naar Spanje om de laatste fase van zijn revalidatie af te ronden. Hij keert binnen de twee weken terug naar de Rouches. “Ik denk dat ik Standard dit seizoen nog heel wat kan bijbrengen. Tot dusver zijn de resultaten wat tegengevallen. Het is nu zaak om ons te kwalificeren voor play-off I en vervolgens alles op Europees voetbal te zetten. Al kunnen we dat doel ook nog bereiken via de beker.”

“Ik ga er vanuit dat ik tegen play-off I weer honderd procent fit ben en Standard dan eindelijk mijn diensten kan bewijzen. Elke ploeg kan een waardevolle speler als mij gebruiken. Ik heb zeker genoeg kwaliteiten en wil bij Standard opnieuw laten zien waartoe ik in staat ben”, besluit de blonde winger. “Daarna wil ik opnieuw naar Sevilla, want ik ben er zeker van dat ik de kwaliteiten heb om het te maken in de Primera Division.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties