Gorius: "Tien doelpunten is de ambitie"

Steurbaut Kersten
| 11 reacties
Gorius: "Tien doelpunten is de ambitie"
Foto: © SC

Julien Gorius kroonde zich opnieuw tot matchwinnaar van KV Mechelen. Opvallend: voor de tweede keer op rij scoorde de Fransman met het hoofd.

KV Mechelen had zich nog niet in de buurt vertoond van doelman Bram Verbist toen Julien Gorius een voorzet van Xavier Chen tegen de netten kopte. Ook woensdag tegen KV Kortrijk scoorde de Mechelse kapitein met het hoofd.

Collectief

“En dan te zeggen dat ik in 2,5 jaar voor KV Mechelen nog niet met het hoofd gescoord heb”, lacht Gorius. “Het was een uitstekende voorzet van Xavier en technisch een mooi doelpunt, ook al is het met het hoofd.

“Voor mij is het leuk om zo’n belangrijke doelpunten te maken, maar ik moet vandaag de groep feliciteren. We hebben een groep die aan elkaar hangt en dat is beslissend voor een ploeg zoals KV Mechelen.”

“Play-off 1 blijft ons objectief. Andere ploegen hebben ons even uit het oog verloren omdat we door die uitgestelde wedstrijden even waren weggezakt, maar we zijn eigenlijk nooit weggeweest. Lokeren en Standard de concurrenten? We mogen Cercle niet uit het oog verliezen, ook al hebben we drie matchen minder gespeeld.”

Tien

Gorius zit nu al aan acht treffers. “Ik zou dit jaar graag tien keer scoren, voor iemand op mijn positie zou dat niet slecht zijn. Maar ik kijk eerst naar de ploeg. Dat blijft het belangrijkste. Assists zijn trouwens ook leuk om te geven.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties