Proto: "Ik wil weer eerste doelman bij de Duivels worden"

Proto: "Ik wil weer eerste doelman bij de Duivels worden"
Foto: © SC

Silvio Proto lijkt wel onklopbaar de laatste tijd. Het is al zeven wedstrijden geleden dat de Anderlecht-goalie een goal tegenkreeg. En ook bij de Rode Duivels lijkt hij weer een kans te gaan krijgen.

Proto kreeg dit seizoen nog maar 14 doelpunten te slikken. "Mooie statistieken, maar ze geven me geen enkele garantie voor de volgende match", zegt Proto in HLN. "Die statistieken zeggen trouwens niet alleen over mij iets, ze geven ook aan dat onze verdedigers hun job doen. Het belangrijkste van die 'stats' is dat ze aangeven dat er regelmaat in onze prestaties zit."

Op zijn persconferentie donderdag liet Georges Leekens al doorschijnen dat Proto woensdag in doel staat tegen de Finnen. "Dat is een hele mooie erkenning. Ik ben blij dat ik ook daar weer de gelegenheid krijg om me te tonen", aldus de doelman die zijn plaats bij de nationale ploeg weer wil heroveren. "Je mag er zeker van zijn dat ik er in wil blijven staan. Ik ga er alles aan doen om ook ik de belangrijke kwalificatiematch in Oostenrijk tussen de palen te staan. Als dat lukt, zal ik héél tevreden zijn."

Proto laat zich ook gelden in 'zijn' zestien. "Ik noem het présence. Dat vind ik persoonlijk zelfs het belangrijkste voor een doelman. Ik ken superkeepers, maar zonder de minste présence. Fouten maken doet iedere keeper, daar moet je mee leven. Maar je moet présence hebben. Ik voel dat ik op dat vlak veel vooruitgang geboekt heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties