Wolfsburg zet McClaren op straat

Maarten Van Bever
| 6 reacties
Wolfsburg zet McClaren op straat
Foto: © SC

VfL Wolfsburg heeft trainer Steve McClaren ontslagen. De Engelsman, die vorig seizoen FC Twente naar de landstitel in Nederland loodste, betaalt het gelag voor de tegenvallende resultaten.

VfL Wolfsburg, dat met hoge verwachtingen aan het seizoen begon, prijkt momenteel op een teleurstellende twaalfde plaats. Afgelopen weekend ging het met 1-0 onderuit bij Hannover 96. Het was de druppel voor het clubbestuur dat de voorbije weken al twee keer crisisberaad hield over de positie van McClaren.

"We waren er niet meer van overtuigd dat we het seizoen op een stabiele manier hadden af kunnen maken met Steve McClaren", zegt manager Dieter Hoeness op de website van de club. "We hebben het tot de laatste dag geprobeerd, maar helaas hebben we ons geloof in succes verloren."

Degradatiezone ontlopen

"Na de recente negatieve resultaten, en de slechte eerste ronde van de competitie, mogen we onze situatie niet onderschatten", vervolgt Hoeness zijn verhaal. "We staan slechts een punt boven de degradatiestreep en daardoor zijn we verontrust. Het gaat er ons nu om zo snel mogelijk afstand te nemen van de degradatiezone."

Assistent-trainer Pierre Littbarski neemt tijdelijk de rol van McClaren over. "We hebben uitgebreid met elkaar gesproken en hij heeft ons er van overtuigd dat hij de nodige maatregelen zal nemen die belangrijk zijn in deze situatie", aldus Hoeness.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties