Afellay dolgelukkig bij Barcelona

Maarten Van Bever
| 13 reacties
Afellay dolgelukkig bij Barcelona
Foto: © SC

Ibrahim Afellay kwam de voorbije weken bij Barcelona nog niet zoveel aan spelen toe. Toch voelt de middenvelder die in winterstop PSV voor Spanje ruilde zich er al helemaal thuis. “Tien minuten Barcelona is me meer waard dan wat dan ook.”

Afellay moet het onder Josep Guardiola voorlopig nog doen met invalbeurten, maar dat vindt hij niet erg. "Er zijn mensen die zeggen dat ik nog weinig aan spelen ben toegekomen. Maar tien minuten Barcelona is me meer waard dan wat dan ook. Het is echt een genot om daar te voetballen", zegt Afellay in De Pers.

De Oranje-international kwam vier keer als invaller in het veld tijdens competitiewedstrijden, maar kan er mee leven dat hij pas laat in de wedstrijd wordt ingebracht. "Nee, ik vind dat niet vervelend. Ik heb voor vierenhalf jaar getekend, dus ik heb nog tijd genoeg. Het eerste half jaar moet ik me vooral aanpassen. Dat halve jaar zie ik als bonus. Als je het op die manier bekijkt, dan heb ik al meer gespeeld dan ik had verwacht."

In het bekerduel tegen Almeria, waarin hij basisspeler was, scoorde Afellay zijn eerste goal voor Barcelona. De reactie van zijn teamgenoten vond hij mooier dan de goal zelf. "De hele bank stond op om me te feliciteren. Als je de waardering van die mensen krijgt, wat wil je dan nog meer als voetballer?"

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties