Interview Elyaniv Barda: “Alessandro Del Piero was mijn idool”

Yves Brokken
| 76 reacties
Elyaniv Barda: “Alessandro Del Piero was mijn idool”
Foto: © SC

Elyaniv Barda is aan zijn vierde seizoen bezig in de Cristal Arena van Racing Genk. De Israëlische aanvaller uitte in het verleden al een paar keer zijn ongenoegen wegens te veel op de bank gelaten, maar is intussen wel verknocht aan ons land.

“I love Belgium very much”, zegt Barda meteen aan Voetbalkrant.com. “Het leven is hier fantastisch, alleen van het weer krijg ik het op mijn heupen, zó koud! Maar voor de rest ben ik hier graag. Ik woon hier met mijn vrouw en mijn twee kinderen zijn hier zelf geboren. Zij zijn hier ook graag. En ik heb hier ook vrienden, heel veel zelfs. Misschien kom ik na mijn actieve loopbaan als speler wel terug in België wonen”, verklapt hij.

Barda ondervindt naar eigen zeggen weinig hinder om zijn geloof te uiten. “Ik ben Joods, maar ga nauwelijks naar de synagoog. Soms gebeurt het wel dat ik eens ga, ja, zowel in Israël als hier in België. Maar mijn favoriete bezigheid is het zeker niet. Ik ben de enige bij Genk met de Joodse geloofsovertuiging, maar ook dat zie ik niet als een minpunt. Iedereen heeft er respect voor mijn religie.”

Prijzen

Ook het voetbal op zich bevalt hem uitstekend. “In de Belgische competitie gaat het er veel sneller aan toe dan in mijn land”, verklaart de pas 29 geworden Barda. “Je hebt hier minder tijd om na te denken wat je wil uitvoeren en je moet ook meer trainen op kracht. Anders kan je hier je mannetje niet staan. Bij ons ligt de nadruk toch meer op techniek.”

Toen Barda medio 2007 naar België kwam voetballen, was Genk enkele maanden voordien tweede geëindigd in de Jupiler Pro League. Sindsdien verloopt het heel wat stroever. “Maar nu staat de club opnieuw tweede”, weet Barda. “En we zijn nog niet uitgeteld voor de landstitel! Maar ik denk dat de weg om dat objectief te bereiken nog bijzonder lang is. Het is eigenlijk nog te vroeg om daarover te praten, maar het wordt in ieder geval wel moeilijk. We moeten het gewoon match per match bekijken.”

“Je hebt hier minder tijd om na te denken en je moet ook meer trainen op kracht. Anders kan je hier je mannetje niet staan. Bij ons ligt de nadruk meer op techniek.”

Als het toch zover zou komen dat Genk Anderlecht achter zich laat in de strijd om het kampioenschap, zou het alvast niet de eerste trofee zijn voor Barda. “Ik won de Ligat Ha’Al (de Israëlische eerste klasse met 12 ploegen, red.) al twee keer met Maccabi Haifa, in 2005 en 2006”, herinnert Barda zich. “En ik won ook al enkele nationale bekers, zelfs met Genk. Dat was in 2009 in de finale tegen KV Mechelen”, geeft de Genkse dribbelaar nog eens mee.

Juventus

Als het dit jaar niet lukt om een prijs te pakken, komt het er in België misschien niet meer van voor Barda. “Ik kan moeilijk speculeren, want momenteel is er van een transfer helemaal geen sprake. Maar in het voetbal kan het natuurlijk snel gaan”, beseft hij ook. “We zullen op het einde van het seizoen wel zien.”

"Ik ben opgegroeid met Alessandro Del Piero, dat was echt mijn idool.
Ja, de Serie A zou mij wel liggen."

En zijn droomclub is…? “Juventus! Ik ben opgegroeid met Alessandro Del Piero, dat was echt mijn idool”, besluit een enthousiaste Barda. “Ja, de Serie A zou mij wel liggen. Maar ook de Engelse competitie zegt mij wel wat. Ik heb geen echte voorkeur, we’ll see.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties