Leekens: "Chadli is geen primadonna"

Leekens: "Chadli is geen primadonna"
Foto: © SC

Net als Nacer Chadli werd Georges Leekens gisteren op de rooster gelegd door Al Jazeera over de keuze van de Belgisch-Marokkaanse flankspeler van FC Twente. Leekens dribbelde de vragen als een volleerde nummer tien.

Leekens had voor de eerste keer Chadli onder zijn hoede en was tevreden over zijn aanwinst. "Hij integreert zich heel goed. Hij kent de meeste spelers en gedroeg zich zeker niet als primadonna. Die jongen weet van waar hij komt en bleef heel bescheiden."

"Chadli heeft met Twente al bewezen dat hij een meerwaarde is, maar dit is de nationale ploeg. De druk zal hier nog groter zijn dan in clubverband. Maar ik denk wel dat hij daar mee omkan."

Tot zover de uitleg, maar daar was de Arabische nieuwszender Al Jazeera niet tevreden mee. De journalist vroeg zich af of Leekens Chadli niet afgesnoept had van zijn landgenoot Eric Gerets. "Iedereen apprecieert onze voetballers en binnen twee jaar misschien nog meer", bleef Leekens heel diplomatisch."

Ook wilde de man weten welke afspraken er met Michel Preud'homme gemaakt werden. "De communicatie met Michel verloopt perfect. Het is duidelijk dat Chadli in goede handen is bij Twente. Hij heeft reeds een grote evolutie doorgemaakt en dat zal hij blijven doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties