Adebayor: "Makkelijk werken met Mourinho"

Adebayor: "Makkelijk werken met Mourinho"
Foto: © SC

Emmanuel Adebayor verhuisde in januari voor een half seizoen naar Real Madrid. De huurling van Manchester City heeft het naar zijn zin in de Spaanse hoofdstad en roemt de samenwerking met trainer José Mourinho.

Op de officiële website van Real heeft Adebayor lovende woorden over voor de Portugese trainer. "Het is makkelijk werken met Mourinho, want hij is niet voor niets één van de beste trainers ter wereld", zo stelt de Togolese spits. "Hij is een topcoach die het spelletje begrijpt. Hij heeft zijn eigen manieren van hoe je spelers moet benaderen en die bevallen mij wel. Hij vertelt je exact wat je moet doen."

Naast Mourinho geeft Adebayor ook de spelersgroep van Real Madrid een pluim. De aanvaller hoopt met Real het seizoen winnend af te kunnen sluiten. "We zullen tot het eind blijven strijden voor elke prijs. We zijn nog volop in de race op alle fronten en willen dat zolang mogelijk volhouden." In de Spaanse Primera División moet Real nog wel een achterstand van zeven punten goed zien te maken op FC Barcelona.

Cristiano Ronaldo

Adebayor neemt het tenslotte ook op voor zijn nieuwe ploegmakker Cristiano Ronaldo. Die heeft in zijn ogen recht op meer steun van de arbitrage. "Ronaldo is een geweldige speler. Hij zit elke dag in krachthonk voor een optimale conditie. Ik vind alleen dat hij tijdens een wedstrijd te vaak hard aangepakt wordt. Scheidsrechters zouden daar harder tegen moeten optreden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties