Interview Denis Odoi: “Ik laat mijn kop niet zot maken”

Yves Brokken
| 4 reacties
Denis Odoi: “Ik laat mijn kop niet zot maken”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Denis Odoi is pas aan zijn tweede seizoen op het hoogste niveau toe, maar wordt al in verband gebracht met de Rode Duivels. Het moet zijn dat de 22-jarige STVV’er talent zat heeft. “Maar ik laat mijn kop niet zot maken.”

Exclusief aan Voetbalkrant.com verklaarde Anderlecht-aanvoerder Olivier Deschacht deze week dat hij Denis Odoi de beste optie vindt als rechtsachter bij de Rode Duivels. De Leuvenaar moet eens lachen als we hem met die uitspraak confronteren. “Het is natuurlijk tof dat te horen van een speler als Olivier Deschacht, maar Deschacht is natuurlijk de bondscoach niet. Hoe dan ook blijft het een mooi compliment, maar er zijn ook andere meningen over mij als voetballer. En dat is ieders goed recht.”

Hoe ga jij als jonge knaap, die pas komt kijken, om met al die media-aandacht?

“Ik blijf daar bijzonder rustig onder, vind ik zelf. Ik laat mijn kop niet zot maken. Mijn enige opdracht is blijven voortwerken aan mijn ontwikkeling. Op de club maakten ze de eerste dagen na de winterstop wel grapjes. Zo van, tiens, ben jij hier nog? We dachten dat jij al lang van club veranderd was." (lacht)

Maak je als STVV’er kans op een nationale selectie, denk je?

“Ik zat in de voorselectie, vandaar ook die storm aan aandacht. Dus het is niet uitgesloten dat ik ook effectief wordt opgeroepen, al zit ik natuurlijk niet bij de grootste club. Dat zal zeker in mijn nadeel spelen. De kans zal groter zijn als ik mij kan bewijzen bij een topclub.”

“Op de club maakten ze de eerste dagen na de winterstop wel grapjes. Zo van, tiens, ben jij hier nog? We dachten dat jij al lang van club veranderd was.”

Heb je spijt dat een transfer deze winter nog niet doorging?

“Neen, absoluut niet. Ik zit hier heel goed bij STVV, het is ook pas mijn tweede seizoen. Ik heb nog een contract tot medio 2015 en we hebben een goeie groep. Ik voel me hier echt thuis. Met jongens als Peter Delorge, Wim Mennes, Nils Schouterden en Ludovic Buysens heb ik een zeer goed contact. Ik hoop dat dat zo blijft als ik ooit vertrek. Niet dat ik een carrièreplanning heb, hoor. Ik doe gewoon mijn uiterste best op het veld. De toekomst houdt me niet zo bezig.”

“Met jongens als Delorge, Mennes, Schouterden en Buysens heb ik een zeer goed contact. Ik hoop dat dat zo blijft als ik ooit vertrek.”

Wordt het geen tijd dat je je gaat toespitsen op één bepaalde positie?

“Ik ben van nature een rechtsback en dat is ook de positie waar ik het liefst speel. Maar ik amuseer me overal op het terrein. Het probleem is nu dat STVV niet de middelen heeft om elke positie dubbel te bezetten, vandaar dat ik regelmatig moet schuiven. Centraal achterin moeten ze me niet te veel zetten, want daar kan ik mijn sterke punten niet uitspelen. Ik ben dan wel een verdediger, maar draag graag aanvallend mijn steentje bij. Als ik op mijn vaste stek uitgespeeld wordt, kunnen topclubs ook beter mijn kwaliteiten inschatten.”

Wat doe je nog buiten het voetbal?

“Studeren! Ik volg aan de Hogeschool in Leuven een Bachelor Lichamelijke Opvoeding en zit in mijn laatste jaar. Vorig seizoen was dat ook al het geval, maar door mijn profstatuut en de trainingen kan ik niet altijd aanwezig zijn op mijn stage. Daarnaast houd ik me niet zoveel bezig met voetbal. De kranten lees ik wel op de club, maar daar stopt het ook.”

Morgen leest u wat zijn trainers van de voetballer Denis Odoi vinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties