Defour: "Ik moet aan mezelf denken"

Defour: "Ik moet aan mezelf denken"
Foto: © SC

Steven Defour is bijna van zijn blessures verlost. Standard mist zijn kapitein, maar deze laat zich nu niet meer overhaasten om terug te keren.

De schouderblessure behoort naar eigen zeggen tot het verleden. "Dinsdag ben ik voorzichtig met de bal beginnen te trainen", zegt Defour in HLN. "Deed wel deugd, die bal te voelen na dat rondjes lopen. Revalideren is niks voor mij. Want ik haat de fitnesszaal, de fitness en wat nog. Je kijkt wel altijd uit naar een volgende etappe. Als je niets mag doen en dan weer mag lopen, is dat leuk. Maar dat word je ook snel weer beu."

Play-off I wordt moeilijk en Defour wil ook niets overhaasten. "Er wordt niets meer geforceerd. Ben ik vroeger fit, dan is het zo. Ben ik later klaar, zien we wel. Kijk, ik zit nu op een moment in mijn carrière dat ik aan mezelf moet denken. Mijn persoontje gaat nu voor op eender wat. Drie jaar geleden, toen ik voor de eerste keer mijn schouder forceerde, waren we in volle titelstrijd en stond ik er na drie weken al terug. Nu zijn de omstandigheden anders."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties