Clement: "Ik heb moeten leren verliezen"

Steurbaut Kersten
| 17 reacties
Clement: "Ik heb moeten leren verliezen"
Foto: © SC

Het zijn spannende tijden op het Kiel. Niet alleen in de bestuurskringen maar ook op het veld. Met een zege op Lierse kan Germinal Beerschot de degradatiezorgen wel even van zich afschudden.

Verdediger Philippe Clement beseft dat de druk groot is. “Van die spanning moeten we iets positiefs maken. Sommigen hebben misschien juist wat druk nodig om top te zijn”, klinkt het in HLN.

“Bij winst slaan we een kloof van zeven punten. Afhankelijk van de wedstrijdomstandigheden kan een gelijkspel ook oké zijn. Maar neem maar van mij aan dat we zeker niet van in het begin gaan speculeren op een punt. Wij gaan voor de winst.”

Voor Clement is degradatievoetbal een vreemd gevoel. “Ik kom uit een luxesituatie, want ik was heel mijn carrière gewend om veel te winnen. Ik heb dus moeten leren verliezen. Tegenwoordig lukt het me om die negatieve gevoelens al iets sneller opzij te zetten.”

“Het is gewoon ook nodig, omdat ik het mijn taak vind om de ploegmaats vlug weer op te peppen met het oog op de volgende match. En toch zal ik wel nooit iemand worden die meteen na een verliesmatch zijn frustraties kan vergeten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties