KVV.Zelzate gemakkelijk voorbij Sleine.

Hendrik De Vriesere

Op het terrein van Sleidinge was het niet moeilijk om voor de thuisploeg te geraken. Alles lag open voor de bezoekende ploeg, toch was het wachten tot in de 24' voor de openingstreffer voor de kanaaljongens. Ze konden in de tweede periode de voorsprong niet verder uitdiepen, geen tegenstander meer.

Sleidinge-KVV  0-2

Sleidinge maakt het KVV niet al te moeilijk.

Na vijf minuten probeerde Stephen Cox het, met een ver schot, de bal ging over de doellat.

Mike Danschutter(10’) die in de plaats van Frederique De Vleesschauwer(kwetsuur) onder de lat stond, moest zich reppen na een vrijschop genomen door Tom De Baets, waarbij de bal plots sterk dalend, richting net onder de deklat met bravoure werd overgetikt. Een schot van Hakim Boucheta(16’) ging een meter over het doel.

De 0-1 kwam op het bord, nadat de scheids voordeel gaf toen Joren Hebberecht werd neergelegd. Hakim (24’)ging door op links, dribbelde onderweg zijn bewaker,kwam heel dichtbij het verlengde van de doellijn en verraste de doelman, door het met succes het te proberen, vanuit een bijna onmogelijke hoek. Drie minuten later kreeg Niek Van Sprundel een dubbele kans. De tweede poging werd door verdediger, David Penny net voor de doellijn weggewerkt.

Enkele minuten later werd Stephen Cox door Kjell Vandevyvere diep gestuurd. Stephen, bediende Niek Van Sprundel, die in het centrum opdook. Keeper Kim De Paepe mocht een tweede maal de bal uit de netten halen.

Hakim Stuurde de bal naar Stephen(37’) wiens schot door de keeper met de vuisten in hoekschop werd verwerkt.

Een tiental minuten na de rust werd Hakim geplaagd met hamstringblessure vervangen door Darryl Radwidjan. Darryl(65’)  werd aangespeeld door Mathieu Ost, maakte zich los van zijn belager. Het daaropvolgend schot ging over het doel.

Vijf minuten later gleed Niek uit, toen hij een strakke voorzet van Darryl wou onder controle krijgen.

Sleidinge kon gedurende de tweede helft weinig inbrengen,slechts één schot van James Van Durme(79’) richting doel, dat naast ging, viel te noteren.

De laatste kans van de wedstrijd werd door Mathieu op corner genomen door Kristof Janssens, net naast gekopt.

Besluit: Sleidinge bood niet  de verwachtte tegenstrijd, gemakkelijk behaalde overwinning.

0-1: 24’  Hakim Boucheta

0-2: 29’ Niek Van Sprundel

Opstelling: Danschutter Mike-Vandevyvere Kjell -De Letter Niko(70’ Dierickx

Noam)-De Neve Tom-Hebberecht Joachim-Hebberecht Joren-Cox Stephen-Janssens Kristof-Van Sprundel Niek-Ost Mathieu(81’Mortier Kevin)-Boucheta Hakim(55’Radwidjan Darryl) Mortier Kevin)