Algerijn vervoegt Uitvoerend Comité FIFA

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Algerijn vervoegt Uitvoerend Comité FIFA
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mohamed Raouraoua is verkozen als nieuw lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA. De Algerijn zal er zetelen naast de Ivoriaan Jacques Anouma, wiens termijn verlengd werd.

In Sudan werd vandaag gestemd over de Afrikaanse vertegenwoordiging in het Uitvoerend Comité van de FIFA, het hoogste orgaan van de wereldvoetbalbond, dat onder andere stemt over de toewijzing van WK's.

De Ivoriaan Jacques Anouma werd met 35 stemmen moeiteloos hervekozen. Hij mag de komende vier jaar opnieuw in het Uitvoerend Comité zetel, en krijgt er het gezelschap van nieuwkomer Mohamed Raouraoua. Die laatste vervangt Amos Adamu, die in de aanloop naar de toekenning van de WK's van 2018 en 2022 geschorst werd omdat hij verdacht werd van omkoping.

De Zuid-Afrikaan Danny Jordaan viel naast de prijzen. Jordaan was toernooidirecteur van het WK 2010 en hoopte -in navolging van Franz Beckenbauer in 2007- zijn WK-succes om te zetten in een plaatsje in het Uitvoerend Comité. Jordaan wist echter slechts tien stemmen te versieren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties