Barcelona heeft geen moeite met Mallorca

Michiel Derwael
| 13 reacties
Barcelona heeft geen moeite met Mallorca
Foto: © SC

In Spanje heeft Barcelona met weinig moeite gewonnen van Mallorca. In de andere wedstrijd hebben Atletico en Sevilla de punten gedeeld. Espanyol boekte een ruime overwinning.

Barcelona had geen moeite met Mallorca. Op verplaatsing werd het zonder Xavi, Puyol en Dani Alves 0-3. Het eerste halfuur hadden de Catalanen het moeilijk, maar een doelpunt van Messi gaf Barcelona terecht de leiding.

Na de rust werd de wedstrijd definitief beslist door een doelpunt van David Villa. De aanvaller rondde een steekpass van Busquets af. Pedro zorgde met een fraai schot in de kruising voor de 0-3 eindstand.

Atletico Madrid en Sevilla hebben de buit eerlijk verdeeld, de wedstrijd eindigde in 2-2. Drie minuten voor rust scoorde Negredo de openinstreffer voor Sevilla, maar direct na de pauze bracht Koke Atletico op gelijke hoogte. Rakititic, overgekomen van Schalke, bracht de bezoekende ploeg op voorsprong. Reyes legde de eindstand vast met de gelijkmaker.

Espanyol haalde op eigen veld zwaar uit tegen Real Sociedad. De Catalanen wonnen met zware 4-1 cijfers. Doelpunten kwamen op naam van Estrada (owngoal), Sergio Garcia, Callejón en Márquez. Estrada maakt zijn owngoal ongedaan door de gelijkmaker binnen te trappen. In de tweede helft was Espanyol te sterk voor Sociedad.

Atletico Madrid staat door het gelijkspel op een 8ste plaats met één punt minder dan FC Sevilla. Espanyol kent een uitstekend seizoen. De tweede ploeg uit Barcelona staat op een mooie vijfde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties