Supportersfederaties verbolgen over competitieformule

Supportersfederaties verbolgen over competitieformule
Foto: © SC

De SfP (Supportersfederatie voor Profclubs) en de NSF (Nationale Supportersfederatie) zijn verbolgen over de pas gestemde competitiehervorming en de manier waarop deze tot stand kwam.

Hieronder de perstekst die beide supportersorganisaties opstelden...

Niet alleen werd geen rekening gehouden met de mening van de grootste en enige constante stakeholder, met name de supporter (afhankelijk van de bron gaat het om 70 tot 80 % van de voetbalsupporters die tegen zijn) maar was de gehele Belgische voetbalwereld van op afstand getuige van een ‘koehandel’ die zijn gelijke niet kent binnen de Belgische sportgeschiedenis.

Hoe gaan we kinderen, de supporters van de toekomst, uitleggen hoe wij in België –in tegenstelling tot ALLE andere landen- bepalen hoe iemand kampioen kan spelen en recht heeft op een Europees ticket. Laat staan dat we de laatste uitvinding, de regel betreffende de degradatie, al dan niet met de hulp van een Master in wiskunde, uitgelegd krijgen. We dienen daarbij nog te hopen dat we van diezelfde kinderen niet de vraag krijgen “Waarom ?”, want hier kennen we zelf alsnog het antwoord niet op.

Indien ons play-off-systeem zo zaligmakend is, waarom copieert men ons dan niet ? Of hebben wij Belgen dan echt het warm water uitgevonden ?

Het feit dat één van de belangrijkste partners niet gehoord werd blijft echter het grootste vraagteken. SfP en NSF kondigen dan ook acties aan binnen de stadions van eerste en tweede afdeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties