Kennedy: "Ik kan een grote aanvaller worden"

Jarryd Naegels
| 19 reacties
Kennedy: "Ik kan een grote aanvaller worden"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Kennedy Ugoala Nwanganga is helemaal aan het ontbolsteren bij Racing Genk. De Nigeriaanse spits is dolblij dat hij bij de Limburgers zit. "Dit is een enorme stap vooruit voor mij."

Nwanganga, beter gekend als Kennedy, kwam tegen Standard voor het eerst in de basis. Hij steelde meteen de harten van de fans met een doelpunt en een assist. "Maar tegen Anderlecht ga ik geen basisplaats opeisen", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ogunjimi en Vossen hebben immers al veel meer laten zien dit jaar."

Kennedy kwam via de Nigeriaanse tweede klasse in Finland terecht bij Turku. "Ik ben daar via een makelaar belandt in de winter. Het was daar toen echt crazy koud. Nadien heeft Genk me opgemerkt tijdens de Europese wedstrijden tegen Turku."

Naar België komen om spits te worden bij de Limburgers was voor Kennedy een grote stap. "In Nigeria en Finland speelde ik op het middenveld. Nu moet ik in een grotere competitie enkel nog aanvallen."

Mister President
Toen hij net in België was aangekomen, noemde iedereen hem Kennedy. "Iedereen vraagt me hier waarom ik Kennedy noem. Mijn vrienden durven me al eens Mister President noemen, al komt de naam zeker niet van J.F. Kennedy."

Komend weekend staat de topper tegen Anderlecht op het programma. Nadien volgen er nog enkele spannende weken in de play-offs. "We moeten voor de titel gaan", meent Kennedy. "Je moet het wel wedstrijd per wedstrijd bezien, maar er is genoeg kwaliteit aanwezig."

God
Samen met de hulp van God hoopt Kennedy nog veel goals te mogen maken. "Ik zal elke minuut speelgelegenheid grijpen om me tonen. Ik hoop dat ik net zoals tegen Standard weer kan scoren dan. Ik ben God daar trouwens dankbaar voor. Hij was groots in dat duel. Samen met zijn steun kan ik een grote aanvaller worden"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties