Baseggio: "Ik weet al hoe Vercauteren gaat spelen"

Baseggio: "Ik weet al hoe Vercauteren gaat spelen"
Foto: © SC

Walter Baseggio is al een tijdje uit de schijnwerpers verdwenen. Donderdagmiddag gingen wij hem opzoeken in zijn café 'Le Privilège' in Clabecq. De lieveling van het Astridpark liet voor ons zijn licht schijnen op de topper tussen Anderlecht en Genk. Maandag krijgt u ook nog een diepgaand interview.

Anderlecht, de ogen fonkelen als Baseggio de naam nog maar uitspreekt. De liefde voor de Brusselse ploeg is enorm. "Anderlecht, daar ligt mijn hart, zelfs nu nog", verklaart Baseggio aan Voetbalkrant.com.

"Anderlecht: speel een simpele 4-4-2"

Het doet Baseggio dan ook pijn dat hij 'zijn' club ziet wegglijden. "Van de huidige ploeg had alleen Lukaku in onze topjaren in de ploeg gestaan. Wat een lichaam! Ik hou van zo'n spelers. Wat had ik graag met hem gespeeld, dat moet zo makkelijk zijn. Gooi die bal gewoon over de verdediging of in zijn voeten. Maar hij staat er daar vooraan alleen voor hé. Op een eiland! Persoonlijk zou ik Suarez naast hem zetten. Een simpele 4-4-2, zoals wij vroeger onze successen behaalden. Met twee spelers op de flank die een voorzet kunnen geven."

"Maar dan heb je twee middenvelders nodig die echt blijven hangen. Zoals een Yves Vanderhaeghe of Besnik Hasi in onze topjaren. Biglia? Goh, dat is minder 'mijn' type speler. Ik zie graag spelers bezig die naar voor spelen. Die passes lukken niet altijd, maar zonder risico geraak je ook niet ver. Pirlo, dat is mijn stijl: niet te veel laterale passes, altijd rechtdoor. Ik heb ook altijd zo proberen spelen."

"Geen rancune tegenover meneer Vercauteren"

Straks krijgt Anderlecht co-leider Genk over de vloer. En bij de Limburgers loopt ene Franky Vercauteren rond. De trainer die in 2006 besliste dat Baseggio overbodig was geworden bij Anderlecht. "Ik ben geen rancuneus man. Ik neem meneer Vercauteren niets kwalijk. Hij vond dat hij me niet meer nodig had? Wel, dat is zijn goed recht. De ontgoocheling was natuurlijk enorm, maar in het leven lopen de zaken dikwijls anders dan je verwacht."

Wel kent de middenvelder van Tubeke zijn ex-coach goed genoeg om te weten wat hij gaat doen. "Ik weet nu al hoe meneer Vercauteren gaat spelen. Daarvoor ken ik hem genoeg. Hij gaat proberen te profiteren van de ruimte die Lecjaks en Wasilewski in hun rug laten. En hij heeft daarvoor het materiaal, want Genk heeft heel sterke flankspelers."

"Courtois: speler naar mijn hart"

Baseggio voorspelt Anderlecht een moeilijke avond. "Dit seizoen heeft het plaatje nog nooit helemaal geklopt bij Sporting. De resultaten verdoezelen veel, maar het spel is niet naar behoren. Genk brengt bijwijlen wel mooi voetbal. Er zijn zo een drietal spelers die het verschil kunnen maken. Weet je, die Courtois in doel bij Genk, dat is een speler van mijn hart. Altijd kalm en een echte klasbak. Een jongen zoals ik. (lacht)"

"Voor het klassement is deze match niet zo belangrijk, maar voor het mentale wel. Om als leider aan de play-offs te beginnen, dat geeft toch altijd een boost. Het grootste respect voor Ariël Jacobs ook, want hij heeft het al twee jaar niet makkelijk. Crisis na crisis moest hij doorspartelen. Dat moet toch knagen aan een mens."

Maandag praat Baseggio over zijn ziekte, zijn topjaren bij Anderlecht en zijn toekomst na zijn professionele carrière...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties