Brepoels: "Nu moet er kwaliteit bijkomen"

Onbekend Onbekend
| 10 reacties
Brepoels: "Nu moet er kwaliteit bijkomen"
Foto: © SC

Mathematisch is het behoud nog niet zeker voor Sint-Truiden, maar de overwinning tegen Germinal Beerschot zette hen alleszins goed op weg. "Ik zag fans in de tribunes met tranen in de ogen en spelers in de kleedkamer met hun knieën op de grond", aldus Brepoels.

STVV-trainer Brepoels had met veel stress te kampen de laatste weken getuigt de Bilzenaar in HLN. "Maanden trainen met dertien man, twee keepers en vijf jongens die nog naar school gaan. Elke match de schrik voor een blessure of schorsing. En de voorbije weken gingen we keer na keer op onze bek."

"Ik weet soms niet hoe ik zelf de moed erin hield. Soms ging ik een uur in het bos lopen om mijn hoofd weer fris te maken. Iedere dag moest ik de groep weer opladen, dat we moeten strijden tot de 95ste minuut. Daarom gaat deze zege zo door merg en been. Ik ben fier op de jongens, maar ook op mezelf, dat dit ons in deze omstandigheden gelukt is. Nu mogen we toch eens genieten."

De Limburgse hoofdtrainer haalde ook een straffe statistiek boven. STVV pakte liefst 26 punten met amper 18 gescoorde goals. "Dat is maximaal rendement, maar zoiets lukt slechts één keer. Nu moet er kwaliteit bijkomen, dat is een voorwaarde. Zo'n tweede seizoen kan ik niet aan", besluit Brepoels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties