Duarte: "Trek desnoods naar oorlogsgebied"

Jelle Vereecke
| 2 reacties
Duarte: "Trek desnoods naar oorlogsgebied"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Eind volgende week mag Duarte (AA Gent) eindelijk hervatten met de groep. De Braziliaan scheurde begin oktober zijn liesring.

"Nog enkele dagen fysieke oefeningen en dan vraag ik aan de coach of ik met de beloften mag meespelen", zegt Adriano Duarte in HLN. "Ik wil opnieuw het gevoel hebben dat ik profvoetballer ben. Het was een moeilijke periode. De eerste twee maanden moest ik verplicht thuisblijven. Ik mocht niets doen, enkel rusten. Ik sprak alleen met mijn familie en God. Die gaven me kracht."

Het contract van de 31-jarige verdediger bij AA Gent loopt af na dit seizoen. Gezien zijn leeftijd en de blessure die hem vijf maanden aan de kant hield, wordt een nieuwe club vinden geen sinecure. "Ik heb er geen schrik voor", zegt Duarte.

"Mijn broer regelt al mijn zaken en is ermee bezig. Maar stel dat er een goed bod komt uit pakweg Kazachstan, dan ben ik weg. Desnoods zelfs naar een oorlogsgebied. Buiten de training blijf ik toch steeds op mijn appartement", verwijst Duarte gewild of ongewild naar Boussoufa en Grozny.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties