De Bruyne boos na vervanging

Jelle Vereecke
| 16 reacties
De Bruyne boos na vervanging
Foto: © SC

Kevin De Bruyne werd zaterdag net na de rust vervangen door Elyaniv Barda. De Bruyne gunde coach Vercauteren geen blik en liep recht de spelerstunnel binnen.

Het incident begon met een terechtwijzing van Vercauteren richting De Bruyne, terwijl die nog op het veld stond. De jonge middenvelder reageerde door een verkeerde pass - wild achteruit - te geven, waarop een deel van het publiek zich tegen hem keerde. Vercauteren riep meteen Barda bij zich om De Bruyne te vervangen.

Met een vreemd gebaar en zonder Vercauteren een blik te gunnen, verdween De Bruyne richting kleedkamers. "Dat zijn emoties en frustraties. Op zich heb ik daar geen problemen mee", aldus Vercauteren in HLN.

"Maar je moet die wel onder controle houden. Het was goed mogelijk dat ik hem sowieso zou vervangen. Ik had voor de match een aantal zaken duidelijk gemaakt. Als je die instructies niet volgt, is het wat mij betreft simpel. Hij moet zijn positie niet in vraag stellen als ik hem één keer vraag open te blijven. Hij moet spelen voor de ploeg."

"We moeten er niet te lang bij blijven stilstaan", tempert Vercauteren nog. "Ik pak dit voorval positief op. Dit zijn leerprocessen. Hier wordt Kevin beter van."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties