Vanoppen: "De vette contracten zijn verleden tijd"

Vanoppen: "De vette contracten zijn verleden tijd"
Foto: © SC

Patrick Vanoppen is een gelukkig man nu Germinal Beerschot op één speeldag van het einde mathematisch zeker is van het behoud in eerste klasse. Dat het zo ver moest komen, zit echter nog diep. En de nieuwe sterke man van de Ratten kondigt dan ook hervormingen aan.

Eén zaak blijft al zeker behouden: Jacky Mathijssen zal ook volgend seizoen coach zijn op Het Kiel. "We hebben veel vertrouwen in Jacky. Zijn contract zal dus ook verbeterd worden omdat hij zijn taak volbracht heeft: G. Beerschot in eerste houden."

Wel zal er één en ander rond de trainer veranderen. "Stan Van den Buys gaat zich met de scouting bezighouden en Mathijssen zal dus ook een paar nieuwe assistenten krijgen."

Ook de ploeg zal er volledig anders uitzien. "Er wordt momenteel reeds gewerkt aan een nieuwe ploeg", aldus Vanoppen. "De vette contracten van nu zullen wel verleden tijd zijn. Het zullen contracten aan lagere voorwaarden zijn, maar de ambitie wordt wel opgevijzeld: de linkerkolom is de ambitie."

Eén man mag blijkbaar al zeker blijven. Al is nog maar de vraag of de Ratten hem kunnen houden. "Voor Gary Kagelmacher heb ik alleen maar lof over. Hij één van onze prioriteiten en blijkbaar heeft hij al aangegeven dat hij wel wil blijven."

Ook heeft Vanoppen nog een woordje over voor de opgestapte Jos Verhaegen. "Eigenlijk verdiende hij zo'n afscheid niet, maar hij was te weinig mee geëvolueerd met het huidige voetbalwereldje."

Het nieuwe stadion blijft het stokpaardje van Vanoppen. "Er moet een nieuw stadion komen, maar de houding van sommige mensen binnen de stad is verkeerd. De stad moet alles vergemakkelijken, niet alles zelf leiden. Een gedeeld stadion? Als allerlaatste optie en enkel onder bepaalde voorwaarden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties