Real Madrid overklast Olympic Lyon

vincent david
| 22 reacties

Woensdag heeft Real Madrid zich ten koste van Lyon geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden domineerden de hele wedstrijd en konden driemaal tot scoren komen.

In het volgelopen Bernabéu stadion kwam Real Madrid nooit in de problemen tegen Lyon. Met een herstelde Cristiano Ronaldo begon Real Madrid sterk aan de wedstrijd wat al vroeg resulteerde in kansen. Özil kwam alleen voor LLoris, maar de Franse keeper was sneller op de bal. Ronaldo kreeg enkele kansen maar kon ze niet benutten. Net na het halfuur zette Marcelo een één-twee op met Cristiano Ronaldo waarna hij een Franse verdediger uitkapt en scoort. Vlak voor rust werd een kopgoal van Benzema nog afgekeurd.

Na de rust bleef Real Madrid zijn superieure positie bezetten en snel volgden er weer kansen. In de 66ste minuut profiteert Benzema van een misverstand in de Franse verdediging. Benzema bleef een werkelijke gesel voor de verdediging van Lyon. Half weg de tweede helft werd de bal via Özil verlengd tot bij Di Maria die koelbloedig voor Lloris bleef en scoorde met een  subliem lobje. Tien minuten voor tijd konden de Fransen nog eens dreigen via een schot van Gomis maar Casillas bokste weg. Kort voor tijd werd een own-goal van Lyon nog afgestraft. Real Madrid wint dus overtuigend met 3-0 en stoot voor het eerst sinds 2004 door naar de kwartfinales van de Champions League.