De G4 heeft zijn slag thuisgehaald

De G4 heeft zijn slag thuisgehaald
Foto: © SC

Een zucht van opluchting mag door de Belgische voetbalstadions galmen: de degradatieregel komt er niet door. De Pro League heeft zich gisteren neergelegd bij het advies van de Raad voor Mededinging. Alles blijft dus bij het oude.

Maanden gepalaver en verwijten over en weer. Resultaat: niets dat verandert! Ook de volgende drie seizoenen spelen we met 16 in de competitie en wordt er over de titel beslist in de play-offs. Precies zoals de G4 dat wilde.

"Het is nogal kort door de bocht om te beweren dat de G4 kreeg wat ze wilde", sust Pro League-voorzitter Ivan De Witte in HLN. "En oké, op het gevaar af dat ik te veel relativeer, maar er zijn ergere zaken in de wereld. Vergeleken daarmee is dit behoorlijk minuscuul, dus laat ons daar geen drama van maken. We moeten niet denken met voetbal het centrum van de wereld te zijn."

"Ofwel herbegin je van nul, ofwel neem je er een stuk uit en behoud je de rest. Ik ben blij dat het gezond verstand het heeft gehaald", voegde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck daar nog aan toe. Wel moet de G4 in zijn zak gaan tasten om de dalers en de deelnemers aan PO II te vergoeden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties