NSF gaat nauwer samenwerken met SfP

Michiel Derwael
| 2 reacties
NSF gaat nauwer samenwerken met SfP
Foto: © SC

De Nationale Supporters Federatie (NSF-FNS, Fédération Nationale des Supporters) gaat in de toekomst nauwer samenwerken met de SfP. De federatie gaat zich in eerste instantie toeleggen op de problemen voor supporters in de lagere reeksen en tracht de fans van de Rode Duivels te verenigen.

De federatie bestaat al 54 jaar, maar is niet bekend bij het grote publiek. De werking stond de laatste tijd echter op een laag pitje. Voorzitter Erik Reynaerts (Malinwa vzw), gerechtigd correspondent Mary Dieleman (Lokerse federatie) en secretaris Patrick Eeckhout (supportersfederatie Club Brugge) besloten om de NSF nieuw leven in te blazen.

De NSF sloot een samenwerkingsakkoord af met de KBVB. Als soort van proef coördineerde de federatie de busverplaatsingen naar Wenen voor de belangrijke interland tegen Oostenrijk. Zij deden daarbij een beroep op de kennis en de vrijwillige medewerking van de supportersclubs van verschillende eerste- en tweedeklasser. Het resultaat mag gezien worden. Er gingen reeds 1.877 tickets de deur uit.

“Het moet lang geleden zijn dat zoveel mensen een verplaatsing van de Rode Duivels meemaakten. Het bewijst dat een positieve samenwerking tussen de Bondsinstanties en de supporters, in dit geval de overkoepelende Nationale Supportersfederatie (NSF), mogelijkheden biedt wanneer er vertrokken wordt vanuit een positieve sfeer”, vertelt voorzitter Erik Reynaerts.

“De samenwerking met de veiligheidsmensen van de KBVB kan volgens mij niet anders dan optimaal genoemd worden en beide partijen stonden open voor suggesties van elkaar. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er met de mensen van de KBVB ook op andere vlakken kan worden samengewerkt. In de nabije toekomst hoop ik met de Bondstop aan tafel te kunnen zitten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties