Glouftsis: "Die fluitconcerten hebben me pijn gedaan"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Glouftsis: "Die fluitconcerten hebben me pijn gedaan"
Foto: © SC

Stavros Glouftsis kroonde zich vorig weekend tot de held van Antwerp. Op bezoek bij KSK Heist maakte de Griekse aanvaller drie doelpunten, waarmee hij zijn totaal op vijf stuks bracht. "Het is de vierde keer uit mijn carrière dat ik een hattrick maak", zegt Glouftsis aan Voetbalkrant

Globetrotter Glouftsis
Ook voor Verbroedering Geel en Union Sint-Gillis maakte de 29-jarige spits al eens drie doelpunten in een wedstrijd. “Maar deze is heel belangrijk voor mijn vertrouwen. Ik heb geen goed seizoen achter de rug en dat doet het veel plezier om op deze manier te kunnen tonen dat ik wel kwaliteiten heb.”

De drie doelpunten deden de rood-witte supporters juichen, iets wat in het verleden wel eens anders geweest is. Glouftsis werd regelmatig getrakteerd op een fluitconcert. “Dat heeft me pijn gedaan”, geeft de supporter van PAOK Thessaloniki toe. “Maar de omstandigheden waren moeilijk voor mij. Ik heb niet veel speelkansen gekregen en als de tijd beperkt is, is het moeilijk om jezelf te tonen.”

Het contract van Glouftsis op de Bosuil loopt eind juni ten einde. Moet de Griek dan opnieuw op zoek naar een nieuwe werkgever? In twaalf jaar tijd verdedigde Glouftsis de kleuren van maar liefst elf clubs.

“Ik heb geen goed seizoen achter de rug, maar die fluitconcerten hebben mij pijn gedaan.” (Stavros Glouftsis over de relatie met het Antwerpse publiek)

“Ik heb wel overal doelpunten gescoord”, merkt Glouftsis op. “Al is het misschien beter dat ik eens een paar jaar bij dezelfde ploeg blijf. Ik wil heel graag blijven, maar heb nog geen idee hoe de toekomst eruit ziet.”

“Er is nog niet gepraat. De komende maanden zullen meer duidelijkheid brengen. Hopelijk mag ik nog regelmatig starten. Met een beetje geluk eindig ik het seizoen dan nog met tien doelpunten. We willen met de ploeg het seizoen nog op een mooie manier afsluiten.”

Spelen in Griekenland
De Griekse roots zijn heel belangrijk voor Glouftsis. Twee keer per jaar trekt de aanvaller terug naar zijn vaderland. “Ik zou er ook graag eens voetballen. In het verleden was er al een paar keer een ploeg geïnteresseerd, maar we zijn nooit tot een akkoord gekomen. Nu speelt er nog niets, maar in Griekenland is het pas in juli en augustus heel druk op de transfermarkt. Het zou mooi zijn om er eens te spelen, maar het is geen dwanggedachte.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties