Löw en Capello geven spelers rust voor oefeninterland

Melissa Maes
| 1 reacties
Löw en Capello geven spelers rust voor oefeninterland
Foto: © SC

Joachim Löw is niet van plan al zijn troeven uit te spelen voor de oefeninterland tegen Australië. Mesut Özil (foto), Philipp Lahm en Sami Khedira krijgen vrijaf van de Duitse bondscoach. Ook Fabio Capello laat vijf van zijn spelers thuis.

Zaterdag kwamen Lahm, Özil en Khedira wel nog in actie tijdens het EK-kwalificatieduel tegen Kazachstan. De Duitsers wonnen toen met 4-0. Door het drukke schema van het drietal heeft Joachim Löw besloten om de Duitsers niet in te zetten tegen Australië.

Khedira en Özil zijn nog volop in de race om de prijzen met Real Madrid. Lahm is met Bayern München enkel nog actief in de Bundesliga, maar ook hij kreeg vrij wegens een drukke agenda.

Ook de bondscoach van Engeland, Fabio Capello, geeft enkele spelers rust. Dinsdag speelt Engeland een oefeninterland tegen Ghana. Het Chelsea-trio John Terry, Frank Lampard en Ashley Cole mogen rusten van de Italiaanse bondscoach. Daarnaast zijn ook Wayne Rooney van Manchester United en Michael Dawson van Tottenham Hotspur niet geselecteerd.

Ze komen allemaal nog in actie in de Champions League. Teamgenoten van Dawson, Peter Crouch, Jermain Defoe en Aaron Lennon worden wel opgeroepen omdat ze vrijdag niet in actie kwamen tegen Wales. Engeland won van Wales met 2-0.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties