Degryse: "Chadli staat verder dan Hazard"

Jelle Vereecke
| 46 reacties
Degryse: "Chadli staat verder dan Hazard"
Foto: © SC

Vrijdag wonnen de Rode Duivels de match van de hoop in en tegen Oostenrijk, onder meer dankzij een sterke Nacer Chadli. "Chadli staat verder in zijn ontwikkeling dan Hazard", vindt Marc Degryse.

"De bondscoach heeft een ploeg gecreëerd waarbij iedereen een extra meter overheeft voor een ander en waarbij niemand in de steek wordt gelaten", analyseert Degryse in HLN. "Leekens straalt steeds meer geloof en vertrouwen uit en zorgt voor een groepsdynamiek die me doet denken aan de aanpak van Guy Thys. Hij zal er wel voor zorgen dat de Duivels zich niet verslikken in Azerbeidzjan."

"Michel Preud'homme verdient een pluim voor zijn mooi werk met Nacer Chadli", gaat Degryse verder. "Het is uitzonderlijk dat een speler in zijn eerste jaar op het hoogste niveau zó snel evolueert. Chadli speelt nú al naar de eisen van het internationale topvoetbal. Het is een creatieve speler die zijn talent in functie stelt van de ploeg."

"Daarom staat hij verder in zijn ontwikkeling dan Hazard", vindt Marc Degryse. "Die is frivoler en speelser, maar aan de top gaat het om realisme en efficiëntie. Begrijp mij niet verkeerd: Hazard kan geweldige dingen doen, maar hij moet inzien dat hij zich niet kan beperken tot zijn flitsen in balbezit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties