"Stekene heeft Moerbeke nooit pijn kunnen doen"

Nico Wieme
| 2 reacties
"Stekene heeft Moerbeke nooit pijn kunnen doen"
Foto: © SC

In een zenuwslopende topper moest Stekene Sportief zijn meerdere erkennen in KFC Moerbeke. De Stekense coach Johan Clauwaert gaf toe dat Moerbeke de verdiende kampioen wordt. "Wij hebben twee keer tegen hen verloren en dat zegt genoeg."

Om de titelstrijd in de Oost-Vlaamse derde provinciale E nieuw leven in te blazen moest Stekene Sportief de drie punten meepakken uit Moerbeke. Het draaide echter anders uit. De nummer twee liep een zware, maar overdreven 4-1-nederlaag op. "De overwinning van Moerbeke is verdiend", vond Johan Clauwaert. "De cijfers vind ik wel te zwaar. Stekene was voor de rust de betere ploeg. Moerbeke heeft zich in de tweede helft met een uitstekende mentaliteit naar de zege geknokt."

De coach van Stekene had op voorhand gezegd dat het mislopen van de titel niet voor ontgoocheling zou zorgen. "Daar blijf ik bij. Al is het natuurlijk prachtig als je kampioen kan spelen. Wij zijn echter heel tevreden dat wij met een jonge ploeg zo'n schitterend parcours hebben afgelegd. Wij gaan nu proberen om de promotie via de eindronde af te dwingen zodat we volgend seizoen terug de derby tegen Moerbeke kunnen spelen. Lukt dat niet, dan is dat ook geen ramp."

"Wij hebben Moerbeke in twee keer 90 minuten nooit bij de keel kunnen grijpen en daar moeten we ons vragen bij stellen."

Clauwaert hield eraan om de groen-witten de feliciteren met hun aanstaande titel. Hoewel de buit voor hen nog niet binnen is (met nog vier matchen te gaan telt Moerbeke zeven punten voorsprong), legt de trainer van Stekene zich neer bij de feiten. "Moerbeke is een hecht team dat vanuit een goede organisatie iets neerzet op het veld. Wij hebben twee keer 90 minuten de kans gehad om hen bij de keel te grijpen, maar dat is niet gelukt. Daar moet Stekene zich vragen bij stellen. Wij hebben in die twee matchen ook niet het geluk gehad om op voorsprong te klimmen. Ik wens de buren het allerbeste volgend seizoen in tweede provinciale."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (3E)

Nieuwste reacties