Cercle Brugge bezet Brugs belfort om ambitie te tonen

Melissa Maes
| 49 reacties
Cercle Brugge bezet Brugs belfort om ambitie te tonen
Foto: © SC

Dinsdagochtend nemen Cercle Brugge-spelers en trainers symbolisch het belfort van Brugge in. Door de ludieke actie wil de groen-zwarte ploeg haar ambitie tonen om door te stoten naar de top van het Belgisch voetbal.

De spelers en trainers van Cercle Brugge beklommen dinsdagochtend de 366 trappen van het Brugse belfort. Onderweg hingen zij enkele Cercle-vlaggen op aan de voorgevel van de hallentoren. Als ‘ploeg van ’t stad’ kozen de Bruggelingen bewust voor het belfort, het zinnebeeld van de vrijheid en de macht van de Breydelstad.

De technische staf en de spelers roepen de West-Vlamingen op om op 6 april massaal naar het Breydelstadion te komen. Dan speelt Cercle Brugge de terugwedstrijd van de halve finale van de Beker van België tegen Westerlo. Supporters moeten de Bruggelingen naar de finale schreeuwen die in mei plaatsvindt.

Cercle Brugge stond vorig jaar ook in de finale van de Belgische beker, maar verloor toen van AA Gent. De Bruggelingen willen niets liever dan ook dit jaar de finale bereiken, misschien een heruitgave van vorig jaar, want ook Gent doet nog mee met Standard als tegenstander in de halve finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties