Bondsparket geeft Eupen ongelijk

Bondsparket geeft Eupen ongelijk
Foto: © SC

Het Sportcomité van de Belgische voetbalbond heeft donderdagavond beslist dat Jason Adesanya van Lierse wel degelijk speelgerechtigd was voor de wedstrijd tegen KV Mechelen. De klacht van Eupen is dus niet ontvankelijk verklaard en voorlopig blijft alles bij het oude.

Standard blijft dus in play-off I en Eupen in play-off II. Eupen kreeg immers ongelijk van het Sportcomité. Er is wel nog beroep en evocatie mogelijk tegen de uitspraak. Eupen liet ondertussen al weten die optie te zullen aangrijpen.

En daarmee is de kous nog niet af, want morgen met de Eupense rechtbank in kort geding zich nog uitsrpeken over de klacht van Eupen dat niet alle wedstrijden van de laatste twee speeldagen op hetzelfde moment werden afgewerkt. Zo was er verleden woensdag nog de inhaalwedstrijd Charleroi-Cercle Brugge.

De rechter had eerst een compromis voorgesteld waarbij er geen dalers zouden zijn en volgend seizoen dus achttien ploegen, maar dat werd verworpen door de bond. Eupen eist dat PO II en III uitgesteld worden zolang er geen klaarheid in de zaak is. Indien Eupen gelijk krijgt, zal het afwachten zijn of er dit weekend überhaupt wel gespeeld wordt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties