Wie ontmoeten de Belgen in de eventuele barrages?

Jarryd Naegels
| 38 reacties
Wie ontmoeten de Belgen in de eventuele barrages?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Onze Rode Duivels zitten weer helemaal op EK-schema na de recente zes op zes. Als de Belgen de huidige tweede plaats in de groep weten vast te houden, spelen ze de barrages. Aan u de keuze welke tegenstander u het liefst treft.

De negen groepswinnaars zijn sowieso geplaatst voor het EK. Ook de beste tweede van al de groepen is verzekerd van deelname. De overige acht ploegen die beslag legden op de tweede stek spelen een barragewedstrijd.

In die alles beslissende barragematchen zitten nog heel wat kleppers tussen. Een overzicht van de ploegen die de Duivels wel eens zouden kunnen ontmoeten.

In groep B ligt alles nog open. Ierland, Slowakije en de Russen strijden er voor de eerste twee plaatsen. Ook Armenië staat niet gek ver achter. In de derde groep lijkt Italië op groepswinst af te stevenen. De Azzuri ontlopen de Belgen dus. Noord-Ierland, Slovenië, Servië en Estland strijden voor de tweede plaats.

Uit groep D kan misschien oude bekende Bosnië-Herzegovina komen. Ook Wit-Rusland en Albanië zijn in de running voor een plaatsje na Frankrijk. In groep E lijkt met Nederland de winnaar ook al bekend. Zweden en Hongarije houden mekaar voorlopig in evenwicht voor de tweede plaats.

Griekenland, Israël en Kroatië strijden met drie dan weer voor twee plaatsen in groep F. Ook het nietige Georgië doet nog mee. In groep G lijken Engeland en Montenegro al zeker van de eerste twee plaatsen.

Groep H lijkt de gevaarlijkste poule. Noorwegen, Denemarken en Portugal maken daar onderling uit wie de eerste twee worden. In de laatste groep lijkt Tsjechië tweede te zullen worden na het ongenaakbare Spanje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties