Lierse: "Kunnen niets anders doen dan afwachten"

Fabian Morren
| 39 reacties
Lierse: "Kunnen niets anders doen dan afwachten"
Foto: © SC

De Eupense rechtbank van eerste aanleg heeft vrijdagmiddag eersteklasser AS Eupen gelijk gegeven in het kortgeding dat de club aanspande tegen de KBVB. Lierse mag dus voorlopig niet in actie komen in play-off II.

"Momenteel kunnen we niet veel anders doen dat afwachten wat de Voetbalbond beslist", reageert Lierse-woordvoerder Terry Verbist. "Eupen heeft immers beroep aangetekend tegen de beslissing van het Sportcomité van gisteren (donderdag) en dat beroep moet eerst behandeld worden. Wanneer dat behandeld wordt, weten we niet, de bal ligt dus in het kamp van de Voetbalbond."

Donderdag oordeelde het Sportcomité dat Lierse-speler Jason Adesanya wel degelijk speelgerechtigd was voor de wedstrijd van de Pallieters tegen KV Mechelen (2-1). Eupen tekende daarop beroep aan bij de KBVB.

"We wachten tot de volledige procedure doorlopen is en bekijken dan wel wat we doen. De beslissing van de Eupense rechtbank kan in ieder geval verstrekkende gevolgen hebben. Aan ons standpunt verandert er uiteraard niets. Het Sportcomité heeft immers geoordeeld dat onze speler wel degelijk speelgerechtigd was", aldus nog Verbist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties